Echte dierenliefde?

Wetteren - Groot was mijn verontwaardiging toen ik gisteren naar het werk ging. Terwijl ik de wagen parkeerde op site de Witte zag ik dat er een kat midden op de parking lag. Even gecheckt of alles in orde was met haar, maar bij het dichter komen, zag ik dat dit beestje hopeloos twee jongen probeerde te verwarmen.

De plek waar de kattin lag, liet geen reden tot twijfelen over. Dit diertje werd (waarschijnlijk net na de bevalling) gedumpt door haar eigenaar die hoogstwaarschijnlijk niet voor de kleintjes wenste te zorgen. 

Dat het niet om een zwerfkat ging, was duidelijk.  Het katinnetje was zeer vriendelijk en smeekte radeloos om hulp. De jongen zouden het geen uur langer uitgehouden hebben, ze lagen te bibberen van de kou. 

Na de eerste hulp bij ongevallen (lees : een lekker warm mandje en een bordje met lekkers) ging het al veel beter. Sterker nog, na een paar telefoontjes werd gauw een opvanggezin gevonden waar de katten-familie een nieuwe thuis zal vinden. 

Dit schrijnend geval van dierenmishandeling toont nog maar eens aan dat sommige mensen absoluut geen respect voor dierenwelzijn hebben.  Het toont ook de nood aan om je huiskat te laten steriliseren. Het Gemeentebestuur vangt trouwens al jaren zwerfkatten, steriliseert ze, en laat ze terug vrij.  Zo wordt de overlast van lawaai en geurhinder voor de omwonenden tot een minimum herleid. 

Na een grondige check-up bij de dierenarts werden de diertjes gezond verklaard. Ze kregen een middel tegen de vlooien en wormen, en ze kunnen nu volop aan hun nieuw leven beginnen. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio