FOTO: Lenteplantenverkoop in het Scheppersinstituut andermaal een succes

Het is al jaren een traditie in het Scheppersinstituut aan de Cooppallaan in Wetteren: tweemaal per jaar, éénmaal in de lente en éénmaal in de herfst worden de planten, die gekweekt worden door de leerlingen van de richting tuinbouw, te koop aangeboden aan het publiek aan democratische prijzen. Vandaag en morgen is dit terug het geval. Speciale aandacht gaat dit jaar naar planten die bijen en/of vlinders aantrekken.

Het blijkt een succesformule te zijn want honderden kooplustigen vonden donderdag terug de weg naar de Cooppallaan, allicht zal dat vrijdag niet anders zijn. De planten en plantjes die je er koopt zijn dan ook van uitstekende kwaliteit, er is keuze op overschot en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Daarenboven krijg je er ook nog eens professionele raad van leerlingen en leraars bovenop. Wat moet waar geplant worden? Veel of weing water? In de schaduw of in de volle zon? Wijzelf werden begeleid door adjunct-directeur Geert Bradt, leraar Marc De Wispelaere en vijfdejaarsleerlingen Bert en Quinten bij het kiezen.

Ook de ouderraad deed terug zijn duit in het zakje, die verkochten opnieuw lekkere pannenkoeken om de schoolkas te spijzen. Eén van de verkoopsters heeft allicht vroeger nog op de markt gestaan want ze heeft een stem als een klok en de manier waarop ze haar waren aan de man te brengt spreekt boekdelen.

Ook vrijdag kan je nog in het Scheppersinstituut tercht om lenteplantjes te kopen, dit van 8u30 tot 18 uur.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio