De reuzen zijn een internationaal gezelschap. Zo waren er dit jaar 102 deelnemers uit Frankrijk, België, Nederland, Ierland, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Italie, Spanje, Burkina Faso, Brazilië en Colombië.

De grootste reus was Jan Turpijn uit Nieuwpoort. Die meet zomaar eventjes 10,60 meter en weegt niet minder dan 760 kilogram. Hij wordt gedragen door maar liefst 24 gespierde dragers. Onze reus was wellicht de oudste van het gezelschap. Hij weegt 95 kilogram, de reuzin 85 kilo. Een hele klus om dit als drager recht te houden, zeker wanneer het winderig weer is zoals zondag. 

Het moet gezegd dat ons reuzenpaar niet afstak in het bonte gezelschap, ze mochten bij de mooiste exemplaren gerekend worden. De stoet duurde drie uur. Als apotheose dansten de reuzen nog op de Grand-Place van Steenvoorde voor de eretribune.

Ook Willy Scheirlinck maakte heel wat foto's. Die kunt u hieronder bekijken als u op het pijltje klikt. Klik op de vier pijltjes rechtsonder in het schermpje om de foto's over de volledige breedte van je scherm te bekijken.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio