Die zes proeven, waarbij 150 punten te verdienen vielen, waren niet van de minste. Bij 'Wheelflip' moest een 220 kg zware tractorband verschillende keren opgetild en omgekieperd worden tot 15 meter bereikt was, en dit liefst zo vlug mogelijk. De volgende proef was 'Accu tillen', hier moesten de deelnemers een gewicht van 12 kg opheffen en met gestrekte armen voor zich uithouden, dit zo lang mogelijk.

Dan kwam de zwaarste proef: de 'Joke race'. Allerminst een joke want een gewicht van liefst 230 kg moest op de schouders getild worden en 15 meter ver gedragen worden in een zo kort mogelijke tijd. Ook de volgende opgave, 'Carrousel' was niet van de poes. Op een soort draaimolen hadden twee meisjes plaatsgenomen. De spierbundels moesten met die constructie zoveel mogelijk rondjes draaien.

Bij de 'Farmers walk' moesten de kandidaten 45 meter lopen met in elke hand een gewicht van 75 kg. Oud-winnaar Steven Coppens toonde even hoe het moest, hij overbrugde de afstand in een ongelooflijke tijd van 22 seconden. Zijn neef, Yvan Coppens, deed het bijna even goed, 22 seconden 65 hondersten. De laatste proef was de 'Stones of strenght'. Hier moesten vier betonnen bollen, gaande van 40 kg tot 70 kg opgetild worden en een eindje verder op een stapel paletten gelegd worden, dit binnen een tijdspanne van 3 minuten.

Het talrijk opgekomen publiek genoot met volle teugen van het spektakel en zag hoe Yvan  Coppens zich tot nieuwe 'Sterkste man van Laarne' kroonde met 112 punten. Tweede werd Artur Avdoyan met 108 punten en derde Steven Christiaens, alias 'Boom', met 78 punten. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio