Rookstoppers werden beloond

Rookstoppers werden beloond Foto: WP

Laarne - In februari 2012 sloegen de gemeenten Wetteren, Wichelen en Laarne de handen in elkaar met de bedoeling de inwoners van de gemeenten te motiveren om te stoppen met roken. De actie 'Samen voor 100', riep rokers uit de drie gemeenten op om een stoppoging te ondernemen, al dan niet onder begeleiding van een tabakoloog. Donderdag 31 mei, werelddag zonder tabak, werd er even stilgestaan bij wat er voorlopig al bereikt is. De deelnemers aan de actie, de stoppers, werden op deze dag ook beloond voor hun inzet met een gezonde maaltijd en een bloemetje in het Sociaal Huis in Wetteren.

Rokers die zich inschreven engageerden zich om een stoppoging te ondernemen, al dan niet onder begeleiding van tabakoloog LucTimmermans. Hij heeft als tabakoloog een gespecialiseerde opleiding gevolgd en begeleidt rokers die willen stoppen. Hij gaf ook informatiesessies in de drie gemeenten.

 De actie had al vlug succes en donderdag werd afgeteld op een 50-tal inschrijvingen. Momenteel is het van 39 deelnemers duidelijk dat ze ofwel reeds gestopt zijn ofwel aan het stoppen zijn, 21 daarvan deden dat met behulp van de groepsbegeleiding (3 groepen). Veertien rokers startten een individueel traject van rookstopbegeleiding.

De actie stopte echter niet op 31 mei. De 100 deelnemers zijn immers nog niet bereikt. Wie zich graag nog inschrijft kan dat dus nog doen via Drugpunt: 09/ 365 84 92 of via de website www.sociaalhuiswetteren.be/sh/drugpunt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio