Cyberfraude?

Cyberfraude?

Cyberfraude Foto: Anoniem

Laarne - Een inwoner van Oosterzele passeerde woensdagavond rond 21u30 een wagen met Nederlandse nummerplaat die van huis tot huis reed en en er enkele minuten halt hield.

Met in het achterhoofd de veelvuldige inbraken in de gemeente besloot hij om even terug te rijden om nader poolshoogte te nemen. Hij reed traag voorbij, maakte zelfs een foto met zijn GSM, en zag dat de bestuurder van de wagen een laptop in de passagiersruimte had staan die in werking was.

De Oosterzelenaar vermoedde onmiddellijk dat de chauffeur aan het proberen was om binnen te raken in slecht of niet beveiligde draadloze netwerken van het internet. Hij belde van uit zijn wagen de politie en dat werd opgemerkt door de Nederlander die hem agressief aansprak. Toen hij die vertelde dat hij de politie verwittigd had vertrok de Nederlandse wagen met de noorderzon.

Dit kan evengoed in Laarne gebeuren. Ook wij verwittigden de politie van het voorval, die beloofden ons op de hoogte te houden. Een goede raad: ben je een gebruiker van WiFi? Laat dan het beveiligen van je PC over aan een deskundige.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio