ACW Laarne-Kalken maakt ‘Ka-stekelige’ nota

ACW Laarne-Kalken maakt ‘Ka-stekelige’ nota

ACW Laarne-Kalken maakt Ka-stekelige nota Foto: WP

Laarne - De inwoners van Laarne en Kalken worden dikwijls gelinkt aan een belangrijk monument: de waterburcht ‘Het Kasteel van Laarne’, en daar zijn ze best fier over. Het bestuur van ACW Laarne -Kalken, bij monde van voorzitter William Govaert, hoort echter steeds meer zure oprispingen wanneer het kasteel ter sprake komt.

William Govaert: 'Te veel inwoners van Laarne en Kalken leven met het gevoel niet welkom te zijn in het kasteel. Regelmatig ontvangen we reacties dat de huidige bewoner en beheerder steeds beter zijn best doet om de ‘bezoekers’ of ‘gebruikers’ van het kasteel het gevoel te geven dat het niet past dat hij en zijn familie ‘gestoord’ worden.

Concreet horen we klachten over problemen met de openingsuren, onvriendelijke ontvangst, persoonlijke ‘opmerkingen’ op de binnenkoer en het steeds sterker afschermen van het ‘privé-woongedeelte’.

We zouden graag een halt toeroepen aan deze hautaine mentaliteit. 'Ons' kasteel staat niet boven de inwoners, het staat midden onder ons. We willen er dan ook ten volle kunnen van genieten en er gebruik van maken. Indien 'ons' kasteel het uithangbord van onze gemeente wil blijven moeten onze inwoners er zich ook ‘thuis’ kunnen voelen.

Van iedere inwoner van onze gemeente gaat er jaarlijks 2,5 euro belastinggeld naar het kasteel; een beetje openheid en vriendelijkheid in de plaats stellen, mag wel als een minimum verwacht worden.

We doen dan ook een oproep naar verenigingen en inwoners van Laarne en Kalken om deze nota te onderschrijven en te steunen en we staan open voor meldingen van persoonlijke ervaringen of aanvaringen. Op die manier voelen wij ons voldoende gesterkt wanneer we in het najaar overgaan tot concrete actie. In het belang van onze inwoners staan we op de eerste plaats open voor een gesprek met de verantwoordelijken.'
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio