Fietsen voor OIGO brengt 12.250 euro op

Fietsen voor OIGO brengt 12.250 euro op

Fietsen voor OIGO brengt 12.250 euro op Foto: OIGO

Laarne - OIGO (Opgeven Is Geen Optie) is een VZW uit Laarne-Kalken met als doelstelling het comfort voor kankerpatiënten te verbeteren. Daarvoor is natuurlijk geld nodig en dit tracht de VZW te verzamelen via sponsoring o.a. door het inrichten van fietstochten.

Aan de zes fietstochten van de vijfde editie van 'Fietsen voor OIGO' namen in totaal meer dan 1.000 fietsers deel. Zij verzamelden maar liefst 6.057 euro aan sponsorgelden voor het aantal gereden kilometers. Via de opbrengst van de hapjes en drankjes na de fietstochten ging dit bedrag nog flink de hoogte in.

Het finaal bedrag van 12.250 euro werd officieel overhandigd aan OIGO VZW tijdens een ontbijt op zondag 24 juni. Dit bedrag gaat naar het OIGO project 2012.

Voor het project van 2012 wordt er voornamelijk samengewerkt met de dienst Hematologie van het UZ Gent. De behandeling van kankerpatiënten stelt hoge eisen; binnen de dienst Hematologie worden 6 isolatiekamers ingericht die voorzien worden van een plasmair toestel dat toelaat schimmelsporen uit de kamer te weren. Invasieve schimmelinfecties blijven de patiënten bedreigen, sturen de behandeling in de war en verlengen het ziekteverblijf. OIGO gaat de financiering van één dergelijk toestel op zich nemen.
Deze kamers zullen ook worden voorzien van het nodige comfort waaronder een tv-toestel, OIGO gaat de aankoop van 6 Led tv’s financieren.

Eén van de mooiste, zo niet het mooiste project tot dusver was de inrichting van een OIGO ruimte binnen de dagkliniek op de derde verdieping van K12 van het UZ Gent. Dat deze ruimte beantwoordt aan een werkelijke nood bewijst het veelvuldig gebruik dat van deze ruimte wordt gemaakt. Het gebruik is zo groot dat er op geregelde tijdstippen gebrek is aan zitplaatsen. OIGO zorgt voor de aankoop van bijkomend zitmeubilair waaronder één relaxzetel. Andere aankopen zijn de aankoop van één automatische bloeddrukmeter en 5 whiteboards.

Net zoals in 2010 en 2011 worden in 2012 de verwendagen voor patiënten van Laarne en Kalken, in behandeling of herstellende van kanker, ingericht. In samenspraak met de plaatselijke huisartsen zal aan de patiënten opnieuw de mogelijkheid worden geboden om een dagje te genieten in het gezelschap van andere lotgenoten. Voor veel patiënten de bevestiging er niet alleen voor te staan.
 

Klik hier voor meer info over OIGO.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio