Asieldier van de maand – augustus 2012: Charlie

Laarne - WETTEREN – Asieldier van de maand is deze keer gereserveerd voor Charlie, een iets ouder Jack Russel-mannetje. Charlie werd in december 2011 weggehaald uit een broodfokkerij. Hij heeft dus heel zijn leven in een hok gezeten en werd enkel gebruikt om zoveel mogelijk teefjes te dekken. Omdat hij te oud werd, moest hij weg. Indien het asiel hem niet nam, zou hij ingeslapen worden. Ondanks zijn verleden is Charlie een heel sociaal en lief hondje.

Charlie werd al eens geadopteerd. Bij zijn nieuwe thuis zat Charlie vrijwel altijd buiten, samen met hun andere hond. Ook met het kindje van 4 schoot Charlie goed op. Hij werd echter terug gebracht omdat hij al eens durfde weglopen. Vermoedelijk was zijn wegloopgedrag te wijten aan het feit dat er geen afsluiting was en dat hij gezelschap miste.

Er wordt voor Charlie dus een nieuwe thuis gezocht waar hij zowel binnen als buiten kan verwend worden. Charlie wordt door de vrijwilligers bij Animal Trust omschreven als een allerliefst, rustig en nieuwsgierig, al iets ouder Jack Russeltje. Met zijn bijna 11 jaar maakt hij graag nog lange wandelingen om - net zoals het Jackjes betaamt - holletjes en geurtjes te inspecteren in de graskanten... Charlie wordt maar al te graag geknuffeld en geaaid. Hij gaat er spontaan voor op z'n rugje rollen. Ook zit deze genieter graag dicht tegen je aan in de zon te soezen. Charlie is sociaal naar andere honden, maar te grote opdringers worden afgeweerd met een lichte grom. Dit kereltje, die nog heel wat jaartjes te gaan heeft, zal vast en zeker menig hondenvriendenhart verblijden!

Charlie in een notendop:
Een Jack Russell reutje, geboren op 27 november 2001. Hij werd gecastreerd, gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Charlie kan bij andere honden, bij katten, bij grote en kleine kinderen. Ondanks zijn iets oudere leeftijd heeft Charlie nog heel wat in zijn mars. Hij kan ook mee met de auto en kan ook alleen thuis zijn. Qua zindelijkheid zal er wellicht nog wat training nodig zijn.
Heb je interesse en wil je graag kennismaken met Charlie, breng hem dan een bezoekje tijdens de openingsuren van Animal Trust (www.animaltrust.be) of neem contact op met Eline Ghekiere (0498 66 80 80).

Je kan natuurlijk ook een wandeling met hem of met een medebewoner van het asiel komen maken. Hou je meer van katten, breng dan zeker een bezoekje aan de Kitten’s Corner!

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio