Geslaagd optreden van Quitny in De Lindekens

Geslaagd optreden van Quitny in De Lindekens Foto: CE

Wetteren - Dit weekend was het kermis in Gransvelde. In en rond café De Lindekens stond er heel wat op het programma, zoals een oldtimerrondrit, een fietstocht voor wielertoeristen, een barbecue en zaterdagavond een optreden van de coverband 'Quitny', (spreek uit Kweetnie). Wij gingen er een kijkje nemen en al na de soundcheck wisten we het wél: dit is een keigoede band.

Die soundcheck bestond uit het nummer 'Listen to the music' van de Doobie Brothers. Geloof me, als je dat kunt spelen kun je een meer dan aardig met een electrische gitaar overweg. Over gitaren gesproken, ook de kwaliteit van de instrumenten viel op: een paar Fender Stratocasters, een Gibson, een superprofessioneel drumstel, versterkers van Marshall en Vox... Die koop je niet voor een habbekrats.

De band bestaat uit twee gitaristen, een bassist, een drummer, een toetsenman en een achtergrondzangeres die regelmatig zelf een nummer zingt. De muziekstijl die ze hanteren bestaat vooral uit rock, maar ook blues en hier en daar zelfs een streepje disco komen aan bod. En geloof me vrij, het zijn geen sukkelaars. Als je vlekkeloos 'White Room' van The Cream en 'Another brick in the wall' van Pink Floyd kunt spelen dan ben je héél goed bezig...

Meer info over de band kun je vinden als je hier klikt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio