Beheerwerken in de Kalkense Meersen

Wichelen - Natuurpunt Scheldeland gaat op zaterdag 11 augustus in de meander van de Oude Schelde in de Kalkense Meersen terug opslag van wilg en populier verwijderen om de moerasbiotoop in volle glorie te herstellen. Daar begonnen ze mee in februari en nu doen ze dus verder.

’s Avonds is er de jaarlijkse barbecue voor alle helpers en hun partners. Daarvoor dien je wel in te schrijven vóór 8 augustus door een seintje te geven aan Peter Claus (perico@telenet.be of 0474/ 28 52 13). Voor de barbecue vragen ze 15 euro per persoon, dranken inbegrepen en ter plaatse te betalen.

Afspraak: 9u00 / 13u30 kerk Kalken

Einde: de werken worden gestaakt rond 16u30.

Meenemen: laarzen (!!!), werkhandschoenen, eventueel kapmes, bijl of houtzaag, werkkledij of gewoon kleren die vuil mogen worden.

Inlichtingen: Peter Claus (zie hierboven).

Je kan dus kiezen of je een halve dag wenst te helpen, of een ganse dag. Wie de ganse dag komt, wordt ’s middags getrakteerd op verse soep en lekker vers bereid brood met toespijs. Ook tijdens het werk wordt aan de innerlijke mens gedacht, met een pauze voor een hapje en drankje.

Afspraak BBQ: 19u00 aan het Meersenhof (Aard 6 in Schellebelle). Rij met de fiets of de wagen naar den Aard in Schellebelle (niet naar het Dorp), want de veerdienst werkt ’s avonds niet meer.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio