Gouden bruiloft Ghislain en Imelda

Gouden bruiloft Ghislain en Imelda

Ghislain en Imelda vieren goud in Laarne Foto: WP

Laarne - Ook Ghislain Vercruysse en Imelda Gevaert vierden hun gouden huwelijksjubileum in Laarne. En ook zij werden ontvangen op het gemeentehuis door het gemeentebestuur.

Ghislain is de jongste van zes uit een landbouwersgezin dat in Nokere, een deelgemeente van Kruishoutem woonde. Onder impuls van de pastoor zou Ghislain hogere studies mogen aanvatten. Hij schopte het tot licenciaat economie. Na twee jaar lesgeven aan Sint Lieven, op de Zilverenberg, kwam Ghislain terecht in de Sint Joris Handelsschool , een afdeling van Sint Lieven in Steendam in Gent. Na enkele jaren werd hij aangesteld tot directeur, een functie die hij 28 jaar zou uitoefenen. Op zijn 62ste mocht Ghislain er op welverdiende rust gaan.

Imelda is de jongste telg uit een landbouwersgezin van twee dat in Wannegem-Lede woonde, een andere deelgemeente van Kruishoutem. Imelda zat tot haar achttiende in het internaat van de zusters Bernadinnen in Oudenaarde. Het verder studeren werd verhinderd door moeders ziekte waardoor Imelda ingeschakeld werd in het landbouwleven thuis.

Het paar leerde mekaar kennen op de bruiloft van Ghislain’s broer in Wannegem–Lede. Ze huwden na een verkering van twee jaar op 25 juli 1962. Ghislain verraste zijn jonge bruid met een huwelijksreis naar Rome. Ondanks dat het een busreis was met een groep gepensioneerden, kon het jonge paar toch genieten van de eeuwige stad.

Een paar jaar later kochten Imelda en Ghislain de vervallen boerderij van Van Wildero in de Vagevuurstraat. In 1966 betrok het jonge paar hun nieuwe woning.

Het gezin kreeg vijf kinderen An, Hilde, Bart, Jo en Katrien. Daarvan wonen er twee in het buitenland, An in het Verenigd Koninkrijk en Hilde in Italië. Die vijf zorgden samen voor dertien kleinkinderen.

Met het huishouden leiden, dagelijks koken en bakken heeft Imelda zichzelf steeds weggecijferd. In de vrije uurtjes naaide ze voor de kinderen en later beoefende ze patchwork en keramiek. Imelda was ook enkele jaren lid van de plaatselijke vereniging Markant waarvan ze graag de gespreksavonden of daguitstapjes bijwoonde.

Ghislain, bracht dynamiek in de gekende Sint Jorisschool. Hij slaagde erin de leerlingenpopulatie gevoelig te laten stijgen. Op het vlak van informatica was Ghislain een pionier. Onder zijn impuls zou de computer in Sint Joris geïntroduceerd worden als een van de eerste scholen in Gent. Bovendien werden nieuwe afdelingen opgericht zodat naast handel ook secretariaat – talen, talen –i nformatica en informaticabeheer kon gevolgd worden. Ook een zevende jaar transportbeheer werd opgestart. Hierdoor kreeg het internaat bekendheid tot in West-Vlaanderen. Dit deed het leerlingenaantal uitgroeien van 200 tot ongeveer 600.

In hun vrije tijd waren Ghislain en zijn vrouwtje gedurende vele jaren betrokken bij naschoolse culturele activiteiten. Ook vonden ze het belangrijk om met de kinderen af en toe op vakantie te gaan. Vaak waren ze dan vergezeld van vrienden die op hun beurt een paar kinderen in de auto meenamen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio