De valbus komt naar Laarne

De valbus komt naar Laarne Foto: Foto HN Carl Versteden

Laarne - Iedereen, jong of oud valt wel eens. Vallen vinden we genant, maar meestal houden we er niets aan over. Met de jaren komt daar echter verandering in. Een derde van de 65-plussers en de helft van de 80-plussers maken jaarlijks een val. Een belangrijk deel van die valpartijen leidt tot letsels, gaande van blauwe plekken tot botbreuken. Een val is vaak te vermijden, zeker binnenshuis.

Daarom komt de ‘Valbus’ van de CM op vraag van Ziekenzorg naar Laarne op maandag 10 september van 14 uur tot 18u30 in de Kerkwegel (achter de kerk). In deze bus kan men op zijn gemak rondkijken, enkele tests uitvoeren, uitleg krijgen van een deskundige. Kortom, er worden heel wat eenvoudige tips gegeven om een val te vermijden. De valbus heeft een verlaagde instapdrempel, doch is geen liftbus.

Van 19u30 tot 22 uur verhuist de valbus naar de Keistraat, op de parking van de Gemeentelijke Polyvalente Zaal. Diezelfde avond om 20 uur is er bovendien in de Gemeentelijke Polyvalente Zaal (achter de bibliotheek), een lezing door een deskundige over ‘het voorkomen van vallen‘. Alles is gratis toegankelijk.

Meer info bij Ignace De Baerdemaeker, voorzitter Ziekenzorg Laarne, GSM 0475/ 59 16 70.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio