'Levend museum' tijdens kermisdagen

'Levend museum' tijdens kermisdagen

'Levend museum' tijdens kermisdagen Foto: WP

Wetteren - De Heemkundige Kring gooit het dit jaar over een gans andere boeg tijdens de kermisweek. In plaats van zelf een tentoonstelling samen te stellen laten zij het dit jaar over aan anderen om hun kunnen te tonen.

Hiervoor werden enkele mensen uitgenodigd die nog de kennis hebben van oude ambachten. Ambachten waarvan velen onder ons denken dat ze allang verdwenen zijn, doch niets is minder waar. Sommige zijn zelfs aan een revival bezig.

Kantklossen, handweven en stoelen rieten moet het publiek dat op de kermisdagen het museum bezoekt in de ban brengen. Daarnaast zal een kleermaker met een naaimachine uit 1936 tonen hoe er vroeger gewerkt werd.

Ook de moderne tijden komen aan bod. De eigen specialist ter zake zal stamboekvorsers tonen hoe zij het met speciale computerprogramma’s de perfecte familiestamboom kunnen samenstellen.

De medewerkers van de heemkundige kring zullen ook klaarstaan, niet alleen om op uiteenlopende vragen een gepast antwoord te geven maar eveneens om met een luisterend oor aandacht te schenken aan wat anderen nog weten te vertellen over het gebruik van de oude voorwerpen die zich in het museum bevinden.

Met de kermisdagen zal het museum geopend zijn op:

- zaterdag 1 september van 15 tot 17u30.
- zondag 2 september van 10 tot 12 en van 15 tot 18 uur.
- dinsdag 4 september van 10 tot 18 uur doorlopend.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio