Overlast in 'Den Tuimelbak'

Overlast in de Wetterse Tuimelbak Foto: WP

Wetteren - De sociale appartementen in de Wegvoeringstraat, beter bekend als 'Den Tuimelbak', komen geregeld in het nieuws, maar niet in de positieve zin.

Vandalisme, geluidsoverlast, druggebruik én dealen, het her en der achterlaten van huisvuil, het zijn maar enkele van de problemen. Sommige bewoners, die ons anoniem te woord stonden omdat ze bang zijn voor represailles, worden nu al maanden uit hun slaap gehouden door het geblaf, gejank en gehuil van een hond die te pas en te onpas opgesloten wordt in een donker berghok wanneer zijn baas de hort op is. Het houden van huisdieren zoals honden en katten is nochtans niet toegestaan in de appartementen. Woensdag werd de politie hiervoor ingeschakeld.

Het is ook een publiek geheim dat er in sommige appartementen samengehokt wordt door meerdere personen hetgeen natuurlijk ook overlast veroorzaakt. 'Soms zou je als niet-druggebruiker stoned worden als je gewoon maar door de gangen stapt' vertelt een bewoner.

Klachten bij de sociale verhuurmaatschappij 'Eigen Dak' haalden tot nog toe weinig uit. 'Het is hemeltergend om te zien dat honderden gezinnen op de wachtlijsten staan terwijl de woongelegenheden ingenomen worden door drugdealers en dergelijke' weet een andere bewoner.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio