Verkeersveilige Dag in de Wetterse scholen

Verkeersveilige Dag in Wetteren Foto: WP

Wetteren - Vandaag, vrijdag 21 september was opnieuw Verkeersveilige Dag voor alle Wetterse scholen. De gemeente Wetteren tekende eind vorig jaar het 'Save Charter' en het organiseren van zo'n dag is één van de vereisten van het charter.

De kinderen van de basisscholen konden de theaterproductie 'Samoerai' van Wim Geysen gaan bekijken in de Gemeentelijke Feestzaal. Op de parking van de Kunstacademie hield de politie een preventieve fietscontrole. Er was ook een behendigheidspiste en een verkeerspark aangelegd en er was een demonstratie van de dodehoekspiegel. De leraars en de politie begeleidden de jonge fietsertjes op een fietsparcours langs risicovolle plaatsen doorheen het centrum van Wetteren. Nieuw op het programma was een busevacuatie en een educatieve wandeling langs de scholen, het station en de zone 30.

De secundaire scholen konden de lezing ‘Verkeerd moment, verkeerde plaats‘ van Luc Descamps of in de namiddag ‘Opgefokt’ van Luc Descampsgaan bekijken in cc De Poort. In de Gemeentelijke Feestzaal stond de Live-productie 'FLITS' van Wim Geysen op het programma en op de Markt stond de 'tuimelwagen' van de politie opgesteld.

In de kleuterklasjes van Spelewei in Wetteren Ten Ede, Basisschool Scheppers en de gemeentelijke kleuterschool ’t Kleuterboompje werd de voorstelling 'Vroemtuut' vertoond aan de kleuters.

Bekijk hier het 'Save Charter'.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio