DDS verkoopt gronden Bellekouter Schellebelle

Start bouwdossier sporthal Wichelen in zicht

Wichelen - Vanavond ondertekende DDS en de gemeente Wichelen de notariële akte die de verkoop van gronden in wijk Bellekouter (Schellebelle) door de intercommunale aan de gemeente Wichelen bezegelt. De verkoop biedt het gemeentebestuur van Wichelen de mogelijkheid om binnen afzienbare tijd van wal te steken met de bouwplannen voor een sporthal.

De inwoners van Wichelen kijken al heel lang uit naar de komst van een sporthal in wijk
Bellekouter in Schellebelle. De bouwplannen komen nu in een stroomversnelling terecht,
want intercommunale DDS besloot om aan de gemeente Wichelen de gronden te verkopen waarop het gemeentebestuur de komst van de nieuwe hal voorzien heeft. Concreet gaat het om een perceel met een oppervlakte van 13.924,08 m² nabij de Pijpoelstraat, dat aansluit op de voetbalterreinen in Schellebelle. Omdat de gemeente nu eigenaar is van de gronden kunnen de nodige subsidies voor de nieuwe sporthal aangevraagd worden en is de start van het bouwdossier in zicht.
 

RUP Bellekouter
De verkoop kadert in de uitvoering van het Ruimtelijke Uitvoeringsplan Bellekouter dat
studiebureau Van Acker & Partners (Gent) opmaakt in opdracht van de gemeente Wichelen. Het RUP voorziet naast ruimte voor sport en recreatiegelegenheid ook bijkomende ruimte voor een 35-tal bouwkavels die DDS zal ontwikkelen.

Bron: DDS & Gemeente Wichelen

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio