ACW schenkt soep op de stoep in Laarne en Kalken

ACW schenkt soep op de stoep in Laarne en Kalken

ACW schenkt soep op de stoep in Laarne en Kalken Foto: ACW Laarne

Laarne - December is wintermaand, campagnemaand en ook Soep op de stoep-maand. Warme soep. Lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Dat is de basis van Soep op de Stoep, dat jaarlijks in december herhaald wordt.

Duizenden vrijwilligers trekken in Vlaanderen de straat op en verkopen dampende, lekkere soep voor de armoedebestrijding in eigen land. Maar het is meer. Soep op de stoep is gezellig en brengt mensen samen. Het laat mensen praten over de armoedeproblematiek in eigen land en laat hun kennismaken met de campagne van Welzijnszorg.

In Laarne en Kalken staat ACW in voor de organisatie en wordt er 'Soep op de stoep' aangeboden op de wekelijkse markt in Laarne op vrijdag 21 december van 9 tot 12 uur. In Kalken ter gelegenheid van de zondagsviering van 23 december (10 tot 12 uur).

De soep wordt klaargemaakt door KWB Kalken op initiatief van Martine Poppe en met medewerking van de leden van de kookploeg ‘Kook Wa Beter’. In Laarne gaat de KSJ rond met de ‘soepkar’ en bedienen ze de marktgangers terwijl ze aanschuiven aan de kramen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio