Vzw Canisha viert éénjarig bestaan

Vzw Canisha viert éénjarig bestaan Foto: Foto Canisha

Wetteren - Vzw Canisha, een vereniging uit Wetteren die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische of auditieve beperking viert op zaterdag 26 januari haar 1-jarig bestaan met een groot feest, met o.a. een nooit eerder georganiseerde competitie ‘Hulphond van het jaar’, een eetfestijn en de aanwezigheid van Marieke Vervoort (Paralympiër van het jaar en meter van vzw Canisha) met haar hulphond Zenn.

Canisha heeft zich sociaal geëngageerd om mensen met een beperking een grotere autonomie en zelfredzaamheid te geven. Ze kopen hiervoor puppy’s aan, die dan via gastgezinnen en trainers opgeleid worden tot hulphond: voor personen met een motorische beperking, hoor- of signaalhond; voor mensen met een auditieve beperking, therapiehond die wordt ingezet als motiverende kracht in samenwerking met diverse specialiteiten van therapie of als sociale honden; levensgezellen voor mensen met een mentale beperking.

Het werk wordt uitsluitend gedaan met vrijwilligers en de honden worden gratis geplaatst bij de aanvragers.

Het eerste jaarfeest van de vereniging gaat door op 26 januari vanaf 14 uur in de gemeentelijke feestzaal in de Schooldreef in Wetteren. Dierenfotografie Animabox komt foto's maken van je huisdier. Van 16 tot 20 uur vindt de competitie ‘Hulphond van het jaar’ plaats en om 19 uur start het eetfestijn. Inschrijven hiervoor kan als je hier klikt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio