Milieuweek in Oosterzele van 2 t.e.m. 9 maart

Milieuweek in Oosterzele van 2 t.e.m. 9 maart

Milieuweek in Oosterzele Foto: Bol.com

Oosterzele - Het gemeentebestuur Oosterzele organiseert ook in 2013 een milieuweek, Die zal plaatsvinden van zaterdag 2 t.e.m. zaterdag 9 maart.

Zaterdag 2 maart – opening van de milieuweek
De milieuweek wordt om 15 uur geopend in GC De Kluize met de nostalgische familiefilm ‘Erik of het klein insectenboek’. Deze titel werd voor het eerst uitgebracht in 1941 door de Nederlandse schrijver Godfried Bomans en is ondertussen al meermaals verfilmd.
De voorstelling is gratis en geschikt voor de hele familie. Inschrijven is noodzakelijk via milieu@oosterzele.be of telefonisch op 09/ 363 99 35 of 09/ 363 99 36.

Aanbod voor de scholen
Van 4 t.e.m. 8 maart krijgen de Oosterzeelse scholen een volledig milieuvriendelijk programma voorgeschoteld. De kleuters en het eerste en tweede leerjaar worden ondergedompeld in de wondere wereld van meespeeltheater Jeuk. Het stuk ‘Pantoffelheld, ben jij er ook één’ is op maat gemaakt van de kleintjes. Het is een speelse bewerking van Peter en de Wolf, met speciale aandacht voor het bos en de dieren. De iets groteren mogen via Rock’n Roll in Koningsland genieten van een middeleeuws feest met aandacht voor het milieu.

De leerlingen van het derde en vierde leerjaar gaan op stap in Moortsele voor een ‘walk for water’. Deze wandeling is een nationaal initiatief in het kader van wereldwaterdag (22 maart 2013). Op deze dag wil men de nadruk leggen op de toegang tot drinkbaar water voor iedereen, zowel hier als in het zuiden. Tijdens de tocht worden ook een aantal gemeentelijke waterdragers bezocht, zoals de Molenbeek, het overstromingsgebied en Ginstbronnen waar natuurlijk mineraalwater wordt gebotteld.

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar krijgen een workshop aangeboden door vzw Green en men blijft bij het thema water. Via de fotoreeks ‘Troubled waters’ van fotograaf Dieter Teleman krijgen de kinderen een beeld van het belang van water en wat dit betekent voor onze beschaving en welvaart. De droogtes, de overstromingen en zodoende de noodzaak om rationeel om te springen met onze watervoorraden. Het belooft een boeiende ontdekkingsreis te worden.

Zaterdag 9 maart – traditionele afsluiter
Als afsluiter van de milieuweek editie 2013 staat de traditionele plantactie in het geboorte- en speelbos ‘Lange Broucke’ op het programma. De ouders van kinderen geboren in 2012 worden uitgenodigd om voor hun kind een geboorteboom te gaan planten.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio