PWO bezoekt kinderdagverblijven

PWO bezoekt kinderdagverblijven

PWO bezoekt kinderdagverblijven Foto: PWO

Wetteren - Kinderdagverblijf Sint-Jozef en kinderopvang 't Trudeken zetten hun deuren open voor een bezoek van het Permanent WelzijnsOverleg van Wetteren.

In een twee uren durend bezoek kregen de bezoekers van het PWO te horen hoe het er in de kinderopvang aan toe gaat. Ze kregen het oude kinderdagverblijf Sint-Jozef te zien maar ook de nieuwbouw en 't Trudeken, de deellocatie van Sint-Jozef.

'Kinderopvang heeft drie functies' vertelt directeur Tim Maenhout. 'De economische, pedagogische en sociale functie en voor mensen die op een of andere manier het minder breed hebben worden deze functies telkens anders ingekleurd.

In ieder geval is het zo dat we voor mensen uit kansengroepen een oog willen hebben en hier dan ook bewust naar toe stappen. Voor hen kan participeren in de kinderopvang pedagogisch en sociaal voordeel leveren maar ook zelfs een economisch: aangezien wij inkomensgerelateerd werken is betekent kinderopvang geen grote hap uit het budget maar biedt het eerder een steun!'

'Het is voor PWO belangrijk om een netwerk te vormen waar onze mensen op kunnen terugvallen. De initiatieven van vzw Kinderdagverblijf Sint-Jozef kunnen een meerwaarde betekenen voor onze doelgroep. Je voelt de warmte die uitgaat van de mensen hier aanwezig. Je welkom voelen is zo belangrijk voor onze mensen en Sint-Jozef en 't Trudeken slagen hier zeker in.' Aldus Lucia De Dijcker.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio