Nog heel wat vragen omtrent herinrichting van N42

Nog heel wat vragen omtrent herinrichting van N42

Nog heel wat vragen omtrent herinrichting van N42 Foto: HN

Oosterzele - Na de infomarkt over de herinrichting van de N42 blijft de gemeente Oosterzele met nog heel wat vragen zitten. Dat bleek woensdagavond tijdens de gemeenteraad.

Gemeenteraadslid Filip Michiels van Open VLD Plus heeft bedenkingen bij het afschaffen van de aansluiting van de Reigerstraat op de N42. Het verkeer op die weg moet dan onder de N42 door en elders de aansluiting op de N42 maken. In de richting van Wetteren is dat in Gijzenzele, in de richting van Zottegem aan de Houtemstraat. Michiels vreest dat dit voor verkeersoverlast zal zorgen. Hij vroeg of het gemeentebestuur van Oosterzele zich achter die bezorgdheid kon scharen.

Uit het antwoord van Schepen van Mobiliteit Christ Meuleman van CD&V blijkt dat er nog meer vragen opborrelen bij het gemeentebestuur. De gemeente vraagt in elk geval meer scenario's dan er nu voorliggen. Het gemeentebestuur zal hiervoor een gezamenlijk advies voorbereiden en een speciale verkeerscommissie samenroepen op maandagavond 3 juni. Dat gezamenlijke standpunt zal dan op de gemeenteraad van 19 juni voorgelegd worden en overgemaakt worden aan de Vlaamse overheid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio