'Fotograaf Walter De Mulder 80': openluchttentoonstelling in Laarne

'Fotograaf Walter De Mulder 80': openluchttentoonstelling in Laarne

'Fotograaf Walter De Mulder 80': openluchttentoonstelling in Laarne Foto: Walter De Mulder

Laarne - De gemeente Laarne biedt van 1 juli tot 30 september zijn inwoners en passanten een gratis openlucht fototentoonstelling aan: niet minder dan 80 werken van fotograaf Walter De Mulder worden verspreid over diverse locaties in de dorpskern van Laarne. Walter De Mulder, oud-inwoner van Laarne werd op 23 januari 2013 tachtig jaar. Reden genoeg voor de gemeente om deze oud-inwoner in de kijker te zetten met een expositie van tachtig foto’s van zijn hand.

De foto’s zijn te bezichtigen op de site rond de Sint-Machariuskerk, langs de Kasteeldreef en op de erekoer van Het Slot van Laarne. De foto’s behandelen verschillende thema’s, zoals onder meer fotografen, kunstenaars, dirigenten, marines, … maar de nadruk ligt op Walter De Mulders handelsmerk: landschappen en portretten van het boerenleven in Kalken en Laarne en de rest van Vlaanderen.

De gemeentehuizen en bibliotheken van Laarne en Kalken en enkele cafés verkopen postkaarten met een selectie van tien foto’s van Walter De Mulders aan 7,5 euro per pakket.

De feestelijke opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 30 juni om 17u voor het gemeentehuis van Laarne in aanwezigheid van gouverneur Jan Briers. Fotohistoricus Marc Van Gysegem opent de tentoonstelling.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio