11 novemberviering in Groot-Wichelen

11 novemberviering in Groot-Wichelen Foto: Foto Ivan Van de Wiele

Wichelen - Het kader dat gecreëerd wordt door de gemeentelijke en kerkelijke overheid en dat door de oudstrijdersvereningen, de scholen, de koren, de kerkploegen en de muziekmaatschappijen in de beste onderlinge verstandhouding ingevuld wordt, straalt zich af op de jaar na jaar toenemende belangstelling voor de herdenking van wapenstilstand in Groot-Wichelen.

Dat was dit jaar niet anders. Na de bloemenhulde in Serskamp en Schellebelle werd er onder een herfstzonnetje verzameld aan het Sociaal Huis te Wichelen voor de optocht naar de kerk, begeleid door het jeugdtrommelkorps van de brandweer.

E.H. Peter Bracke ging voor in een prachtige eucharistieviering die mede opgeluisterd werd door het Gregoriuskoor o.l.v. dirigent Werner Praet en door de solist muzikant Laurent De Martelaere.

Nadien volgde de toespraak van burgemeester Kenneth Taylor waarin hij onder meer wees op het vertrouwen dat er nodig is aan de onderhandelingstafel om een conflict geweldloos op te lossen. Hij motiveerde het standpunt van zijn college voor een blijvende herdenking van beide wereldoorlogen en deed een oproep voor een nog grotere aanwezigheid van de bevolking in 2014.

Tot slot was er nog een ludieke oproep van de schooldelegatie voor vrede waarna de brandweer het officiële gedeelte afsloot met een laatste groet.

Een 60-tal leden van de oudstrijdersbond genoot ’s middags van een feestmaaltijd en hun gezellig samenzijn.

Groot-Wichelen maakt zich nu verder op voor de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio