Sint-Jozefinstituut Wetteren met 'etikettenlied' live op VCLB-congres

Wetteren - Twintig leerlingen van de eerste graad van het Sint-Jozefinstituut Wetteren trekken op 22 november samen met muziekleraar Tony Oyen naar Brussel voor een live optreden met hun 'Etikettenlied'. Zij zijn er te gast op de reflectiedag die de Vrije-CLB-koepel organiseert over de talrijke 'etiketjes' die leerlingen opgeplakt krijgen: een diagnose van dyslexie, ADHD enz. als toegangsticket voor gepaste zorg.

Hoe kijken leerlingen zélf naar deze 'etiketten'? Dat wilde het VCLB graag van hen weten. De creatieve wedstrijd waarin de scholen werden uitgedaagd de mening van hun leerlingen in een kunstwerkje in te sturen, inspireerde muziekleraar Tony Oyen tot het componeren van een lied. Voor de tekst zorgden de leerlingen zelf: het zijn hun uitspraken over de 'etiketten' die zijzelf of klasgenoten opgekleefd krijgen, die zijn samengebracht tot een ontroerend pleidooi voor gelijke kansen voor elk kind.

De muziekleraar stoomde twintig jonge stemmen klaar en samen met enkele collega’s realiseerde hij op enkele weken tijd een filmopname van het resultaat, die de organisatoren zo bekoorde dat zij het 'Etikettenlied' live als verrassingsact aan de honderden deelnemers van het VCLB-congres zullen presenteren.

Tony Oyen: 'Het Sint-Jozefinstituut Wetteren stuurt op deze manier een boodschap de wereld in die uit de mond van de leerlingen zelf komt. Het 'Etikettenlied' leeft op school en vormt later dit schooljaar de leidraad in diverse activiteiten met leerlingen, leerkrachten, CLB en ouders.'

Het lied is te beluisteren op de website van de school (klik hier).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio