Deinzenaar Bart Vermaercke, nieuwe voorzitter Unizo-regio Gent-Meetjesland

Deinzenaar Bart Vermaercke, nieuwe voorzitter Unizo-regio Gent-Meetjesland

Foto: W.Ta

Deinze - Bart Vermaercke, een zelfstandig drukker uit Deinze, is de volgende 4 jaar voorzitter van UNIZO-regio Gent-Meetjeland. Vermaercke, 47 en vader van 2 kinderen, was eerder voorzitter van de Jonge Middenstandsclub Deinze en van UNIZO-Middenstandsbond Deinze. Hij volgt Willy Van Driessche op, zaakvoerder van Opel Willy.

1. Blijven groeien als organisatie. UNIZO is immers dé organisatie van zelfstandige ondernemers waar ondernemers elkaar vinden, steun vinden in hun professioneel leven maar bovenal elkaar kunnen ondersteunen in het streven naar een rechtvaardiger samenleving.

2. Nog meer dé spreekbius worden van het zelfstandig ondernemerschap. UNIZO rekent hierbij ook op alle actoren, lokaal of bovenlokaal zoals gemeentebesturen, lokale verenigingen, de intercommunale...

3. Nog meer aandacht schenken aan een goede samenwerking tussen de lokale UNIZO-werkingen en de bedrijven gevestigd op bedrijventerreinen.

Over Willy Van Driessche

UNIZO Regio Gent-Meetjesland nam afscheid van Willy Van Driessche (65), de voorbije 4 jaar voorzitter. Willy Van Driessche is zaakvoerder van garagebedrijf OPEL Willy, met vestigingen en Nazareth/Eke en Wetteren. Hij bracht mee de fusie tussen de regio's Gent-Deinze en Meetjesland tot een goed einde. Onder zijn leiding werd het UNIZO-relatienetwerk gevoelig uitgebreid via samenwerkingsovereenkomsten met o.a. de VDAB, Hogeschool Gent, Arteveldehogeschool, het Gentse Havenbedrijf tot met met de ondernemersnetwerken Aguidep/FPAKI uit Guinee-West-Afrika. Het aantal UNIZO-leden steeg in die periode met 10%. Het aantal medewerkers verdubbelde bijna tot 15 specialisten.

Over UNIZO Gent-Meetjesland

UNIZO Gent-Meetjesland geeft informatie en advies aan zelfstandige ondernemers, behartigt hun belangen en zorgt voor aangepaste netwerken. De organisatie bereikt 8.500 ondernemers, van eenmanszaken met een lokale markt tot grote bedrijven die internationaal actief zijn. UNIZO Gent-Meetjesland kan ook rekenen een netwerk van meer dan 25 lokale werkingen. In totaal zijn er meer dan 200 ondernemers actief als vrijwilliger binnen de regionale werking. Regiodirecteur is Wim Geirnaerdt, hij leidt een ploeg van 15 professionele medewerkers. UNIZO Gent-Meetjesland heeft kantoren in Gent en Eeklo.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio