Dierenwelzijn in de stad Deinze

Dierenwelzijn in de stad Deinze

Foto: W.Ta

Deinze - Tony De Neve, schepen bevoegd voor dierenwelzijn in de stad Deinze, vond het belangrijk alle organisaties en personen die zich hiermee in de stad Deinze bezighouden eens te ontmoeten. Op dinsdag 29 maart was er daarom een kennismakingsvergadering waar aanwezig waren; medewerkers vzw dier onder dak, 't poezenhof en de hondenbeschermers. Ook de duivenvanger en de parkbeheerder Brielmeersen mochten niet ontbreken.

Schepen De Neve:
'Deze samenkomst heeft mij vooral geleerd dat er in onze Stad enkele mensen actief zijn die op louter vrijwillige basis deze diervriendelijke maar ook zeer sociale activiteit uitoefenen. Op jaarbasis worden door die enkele mensen niet minder dan 500 poezen opgevangen, veterinair behandeld en verzorgd. Ook tientallen honden vinden bij enkele personen een tijdelijk tot langdurig onderkomen tot er een nieuwe eigenaar zich aanbiedt. En waar nodig worden duiven op vakkundige wijze gevangen en verwijderd. Moesten al deze dieren blijven vrij rondlopen in onze stad, dan pas zou de burger merken welk sociaal verantwoord werk deze mensen leveren! '.

Frans Meirhaeghe blijft nog steeds de administratieve kracht in dit gezelschap waarvoor de stad een beperkte werkingssubsidie voorziet.

'Deze toelage is te klein in vergelijking met de reële onkost voor voeding en verzorging die men vanuit deze organisaties hiervoor ophoest. Daarom zijn er geregeld activiteiten om de kas enigszins te spijzen’, aldus schepen De Neve. Vanuit de stad wil hij ervoor ijveren om de onkostenregeling en betoelaging enigszins aan te passen zodat dit initiatief verder op z'n waarde kan worden geschat. 

OP DE FOTO vlnr:
Linda 't Hooft – poezenhof
Magda Muylaert – voorzitter vzw dier onder dak
Lucrèse Mestdagh, katten en honden Deinze-Zulte
Frans Meirhaeghe - coördinator
Tony De Neve - schepen
Adelin Holvoet – parkbeheerder
Berlinda Heyerick – honden
Monique Coussement – schatbewaarder vzw dieren onder dak
Patricia Rotsaert – poezenhof
Werner Leroy - duivenvanger

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio