Leiepoort Campus Sint-Theresia Deinze presenteert de musical ‘Het Land van Niks’

De volledige cast op de foto met vooraan in het wit het volk van niks, in het midden de schorstrollen en in het paars de zweefzeefjes. Foto: W.Ta

Deinze - De musical op de school is niet langer aan zijn proefstuk toe. De eerste musical (Spookie – 2003) werd een succes en gaf de acteurs veel voldoening. Het hoeft u dan ook niet te verwonderen dat dit succes snel opgevolgd werd door een tweede musical (Morgen – 2008) dat al even bevredigend was.

Leiepoort Campus Sint-Theresia Deinze presenteert nu de musical ‘Het Land van Niks’
Regie:
Han Steyaert
Vocal coaches: Annelien David en Catherine Lenssens
Dans coach: Veerle Declercq en assistent Sylvie Heijnssens

Dit jaar ‘Het Land van Niks’.
U zal zien dat er opnieuw keihard werd gewerkt om u een gezellige, maar ook kwaliteitsvolle avond te bezorgen. Reeds vorig jaar in mei werd van start gegaan met audities voor deze musical. Leerlingen konden vrijwillig inschrijven om zich kandidaat te stellen. De leerlingen deden auditie voor een echte jury met opgelegde dansstukken, liedjes en een deel uit het script. Uit die audities werden de hoofdrollen geselecteerd. Tevens kreeg iedereen die zich ingeschreven had een functie in de musical.

Bij zo’n musical beoogt men vooral de muzisch-creatieve vakoverschrijdende eindtermen. Het doel is om de leerlingen te laten ervaren hoe muzisch-creatieve uitingen een verrijking kunnen betekenen in hun eigen leefwereld en om zich te kunnen inleven in die van anderen. Daarnaast kunnen ze ook hun waarden en gevoelens bij het geheel betrekken.

‘Het Land van Niks’ is een modern sprookje, een verhaal van hoop. De personages in hetverhaal hebben het niet gemakkelijk. Ze worden beproefd door een verbitterde, kille koningin (‘Koud’nkill’) die niemand van haar terreur bespaart.

Het hele land gaat gebukt onder haar bewind. Men mag absoluut niks! Niet spelen, niet schreeuwen, niet lachen, helemaal niets. Het hoeft ons dan ook niet te verwonderen dat het volk zich grondig verveelt!

Een belangrijk keerpunt in het verhaal is de komst van de Doodgewone Dames, die helemaal niet bedorven zijn door de dwangbuis van de wil van koningin Koud’n’kill. Zij zijn vol levenslust en weten het volk te raken door hun spontane levenswijze. Heel geleidelijk weten de Doodgewone Dames ook de levenslust van het volk terug aan te steken en eens ze die teruggevonden hebben is er geen weg meer terug… Ze zijn vastberaden om het ‘Land van Niks’ om te toveren tot een ‘Land van Wel Iets’!

Het is een verhaal vol contrasten: macht en machteloosheid, sterkte en zwakte, vrijheid en dwang, droom en realiteit, liefde en haat, ernst en humor. Een gedroomd scenario voor een familiespektakel.

Cast

Koningin Koud’nkill 
-  Nele D’Hoop
Opper  -  Jordy Moerman
Opper  -  Gaëtan De Vos
Yolande  -  Nathalja De Vos
Esmeralde  -  Lieselotte Vandevelde
Clementine  -  Jolien Goemaere
Sebastiaan  -  Mathias Callewaert
Chief  -  Dominiek Simoens
Wolly   -  Seline Lombaert
Wally   -  Aron De Veene

Schorstrollen  -  
Eleonora Vander Beken
Tina Opsommer
Julie Eggermont
Jelinka Dhondt
Melissa Parmentier

Space  -  Ruth Van Dorpe
Billy  -  Sophie Moerman
Bolly  -  Manon Versavel

Zweefzeefjes  - 
Hanne Beelaert
Gaëlle De Veene
Emma Serlippens
Charlotte Pieters
Isaline De Winter

Volk van het Land van Niks -  
Jolien Wauters
Emmeline Van Maldeghem
Jasmien Heye
Jasmine Van Damme
Carrera Van Hoecke
Joyce Vandeviaene
Tine Van Marcke
Seike Minjauw

Het directieteam van Leiepoort Campus Sint-Theresia Deinze, Mevr. Gemma Baeckelandt en Marleen Van Hoe zijn terecht fier op alle medewerkers en sponsors van deze musical.

De voorstelling voor vrijdagavond 20 mei is uitverkocht.
Voor zaterdagavond 21 mei zijn nog enkele kaarten beschikbaar
Voor zondagnamiddag 22 mei om 15 uur zijn nog enkele tientallen kaarten beschikbaar

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio