Inter-scholen kanowedstrijd op woensdag 23 mei

Deinze - Historiek Iedereen kijkt wel eens rond de maand maart naar de legendarische wedstrijd Oxford – Cambridge, waar flink uit de kluitengewassen atleten, in een roeiboot van acht met stuurman het tegen elkaar opnemen op de Thames. Deze Boat Race is voor het eerst gevaren in 1829.

Gedurende The Race varen de uitgelezen roeiers ongeveer 18' en staan er een menigte van 250.000 supporters langs de oevers. Dit spreekt tot de verbeelding.

Hier in het centrum van Deinze is er de Leie langs het Sint-Poppoplein als actieterrein, dynamische schooldirecties, gedreven leerlingen, een sportief stadsbestuur en een ”ongeveer” identieke wedstrijd, maar uiteraard in een soberder kleedje, is geboren.

Deelnemende scholen

ST: Leiepoort campus Sint-Theresia
SV: Leiepoort campus Sint-Vincentius
SH: Leiepoort campus Sint-Hendrik
VTI: Vrij Technisch Instituut
ERASMUS DEINZE
EMMAÜS AALTER

Roeiers
Er komen 180 roeiers, verspreid over 9 races tussen 2 kano’s met daarin telkens 9 roeiers en 1 professionele stuurman, aan de start.

De eerste 3 races zijn bemand door de jongere leerlingen van de scholen, in de 3 volgende races strijden de ouderen tegen elkaar, om vervolgens af te sluiten met de leerkrachten in 3 alles beslissende races.

Zowel jongens als meisjes kunnen zich inschrijven voor een plaats in de boot.

Bij de leerkrachten is de verhouding 5 mannelijke en 4 vrouwelijke roeiers.

Sommige roeiers varen al voor de negende maal mee. De noodzakelijke reserves komen als eerste in aanmerking om volgend jaar mee te varen.

Training.
Trainingschema woensdag 16 mei met Lies en Marc.

Aanvang training om 13.00 Erasmus en SV Ploeg 1 gedurende 30 min.
Ploeg 2 gedurende 30 min.
Ploeg 3 gedurende 30 min.

Om 14.30 Emmaüs en VTI Ploeg 1 gedurende 30 min.
Ploeg 2 gedurende 30 min.
Ploeg 3 gedurende 30 min.

Om 16.00 ST en SH Ploeg 1 gedurende 30 min.
Ploeg 2 gedurende 30 min.
Ploeg 3 gedurende 30 min.

Einde training om 17.30

Sanitair, kleedkamer en fietsstalling
Deze zijn gelokaliseerd in de Vrije Basisschool O-L-V, ingang, poort in Kalkhofstraat waar een vriendelijke toiletdame u opwacht.

De verantwoordelijke van de fietsstalling loopt in de omgeving van de schoolpoort en stuurt de geïnteresseerden door in de gewenste richting.

Supporters op de fiets
Om een onvergetelijk moment van groepsdynamiek te bewonderen en tegelijkertijd de longen leeg te schreeuwen kan je mee fietsen langs de Leie tot de eindmeet.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio