Glabbeek voert nieuwe roze vuilniszak in vanaf 1 juli 2016

Glabbeek - Vanaf 1 juli komt er in Glabbeek een nieuwe vuilniszak voor gescheiden afval bij. De nieuwe roze vuilniszak dient dan voor de inzameling van zachte plastics zoals folies, draagtassen, kleerhangers en klein speelgoed. In een eerste fase wordt deze nieuwe vuilniszak niet aan huis opgehaald, maar dient men hem zelf naar het containerpark te brengen.

Schepen van milieu en afvalverwerking Kris Vanwinkelen (Dorpspartij): “Vanaf 1 juli kan je met harde plastics (onder plastic buizen, emmers, speelgoed, bierbakken, wasmanden en tuinmeubelen) en zachte plastics met de roze vuilniszak (folies, draagtassen, kuipjes en vlootjes, kleine potjes, kleerhangers en klein speelgoed) terecht in het containerpark.”
Het tarief voor de harde plastics wordt bepaald in functie van de gangbare tarieven. De nieuwe zak voor de zachte plastics kost dan 25 eurocent per stuk kost.
“De inwoners ontvangen einde juni nog een uitgebreide brochure van Ecowerf met praktische informatie en de correcte sorteerregels”, geeft schepen Kris Vanwinkelen ook aan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio