ELKE DAG EEN FONNEMEDEWERKER EN ZIJN OF HAAR VERHAAL

In de Fonnekijker

In de Fonnekijker

Foto: YVW

Lokeren - Dagelijks tijdens de Lokerse Feestweek staat er in deze rubriek een medewerker van de Fonnefeesten centraal. Van voorzitter tot toiletdame, van hamburgerbakker tot lichttechnicus, ze vinden hier een uitlaatklep. Op aanraden van onze vorige Fonnemedewerker in de spotlights kwamen we terecht bij Marjon Thienpondt, mater familias van de toog der zeven spleten.

Als haar gevraagd wordt van waar die bizarre naam – de zeven spleten – vandaan komt heeft ze al meteen een antwoord klaar. De vorige toogverantwoordelijke, Micheline Van Neer, had blijkbaar járen terug zich op deze uitspraak laten betrappen 'Ge moet mij hier zien staan, zeven spleten, zes nieuwe en één versleten'. Die slagzin is blijkbaar blijven hangen en tot op vandaag draagt de roze toog van de Fonnefeesten die bijnaam.


Het is blijkbaar een algemene bekendheid dat de meerderheid van de medewerksters van Marjon’s toog niet op mannen vallen. “Dat onze toog het best kan omschreven worden als een roze toog is inderdaad geen publiek geheim. Meer nog, de zeven spleten is een ontmoetingsplaats voor veel holebi’s die naar de Fonnefeesten afzakken” bevestigt Marjon.


Marjon werkte eerst bij een café op de Groentemarkt als dienster maar toen dat overkop ging is ze de ploeg van toenmalig toogverantwoordelijke Micheline gaan versterken. 'Dat is inmiddels ook alweer veertien jaar geleden', lacht ze, “Maar ik doe het nog steeds met evenveel plezier als in het begin'.


Maar wat is precies de functie van een toogverantwoordelijke? 'Ik spring bij en help waar ik kan. Een beetje bufferen links, spleten en gaten opvullen rechts, zeg maar', grapt ze. Voor wie de ietwat aparte toog van Marjon eens van dichterbij wil bekijken moet vooraan links aan het podium zijn, rechts naast de cocktailbar.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio