'Het is gelukt'

WIELRENNEN NIEUWELINGEN Balen BC boekt succes op provinciaal kampioenschap in Meer met Jordi Van Dingenen en Dries Verstrepen

WIELRENNEN NIEUWELINGEN Balen BC boekt succes op provinciaal kampioenschap in Meer met Jordi Van Dingenen en Dries Verstrepen

Eerstejaars nieuweling Jordi Van Dingenen verraste de concurrentie. jos Foto: © Jos Braes

HOOGSTRATEN - De provinciale truien in Meer gingen naar twee renners van Balen BC. Jordi Van Dingenen uit Geel deed het solo bij de eerstejaars en op de spurt van Dries Verstrepen uit Herselt stond geen maat.

Het jonge geweld keek niet naar de warmte en de twee bruggen over de snelweg. Lander Croonen en Jarne Jacobs waren de eerste ontruststokers. Laurens Boons ging in de tegenreactie.

Yannick Peeters was de volgende durver. De nieuweling uit Mol reed tot veertig seconden weg. Een van de favorieten, Enzo Wouters, reed lek, brak een wiel, maar kon toch aansluiten.

Peeters werd ingelopen en opnieuw ging Lander Croonen in de aanval.

Piet Ceuppens en Jordi Van Dingenen gingen op zoek naar de leider. Van Dingenen was blijkbaar in goede doen en ging alleen de slotronde in.

Beau Wouters en Sven Van Laer probeerden de kloof met de sterk rijdende Van Dingenen nog te dichten, maar strandden op vijftien seconden.

Cyclocrosser Van Dingenen hield stand en won oververdiend de provinciale trui. Wouters en Van Laer mochten mee op het podium.

Pechvogel Enzo Wouters won de spurt van het peloton.

'Naar de meet gaan met Enzo Wouters was zinloos', aldus Jordi Van Dingenen achteraf. 'Het viel telkens stil waar de wind op kop stond. Daar moest ik mijn slag slaan. Het is gelukt.'

De tweedejaars nieuwelingen maakten er een ongemeen spannende wedstrijd van. Jelle Van den Plas, Matthias Van Beethoven en Arne Van Roosbroeck tekenden voor de eerste vlucht.

Vincent Heylen, Lennert Hoefkens en Maxim Van Hout dichtten de kloof.

Dries Verstrepen deed het op zijn eentje en Dante Van Hooydonck en Seppe Vervoort vervolledigden de kopgroep. Negen leiders waarbij in extremis Thomas Leynen en Mathias Van Gompel nog kwamen aansluiten.

In de slotronde trachtte Van Beethoven nog weg te raken. Een attente Dries Verstrepen reageerde en ging fors door. Niemand kon de krachtpatser uit Herselt nog bedreigen.

Meteen de vijfde zege voor Dries Verstrepen.

'Ik kon gepast reageren op de uitval van Van Beethoven. Niet meer omkijken en doorgaan was de boodschap', aldus een gelukkige Verstrepen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio