Schermen Belgische kampioenschappen

Hanne Cooreman verovert goud bij cadetten én junioren

GENT/SINT-NIKLAAS - Op de Belgische kampioenschappen voor cadetten en junioren in Jodoigne lieten de Oost-Vlaamse schermers zich niet onbetuigd.

Sabelschermer Jules-Emile De Visscher schermde op hoog niveau en haalde gemakkelijk de finale, maar diende het in de eindstrijd af te leggen tegen titelverdediger Pieter De Vos (De Klauwaerts), die zijn lengte tactisch wist uit te spelen. Na een spannende wedstrijd won de Waaslander met 15-13.

Hanne Cooreman liet zich na een weinig verrassende sabelcompetitie het goud omhangen. Het 13-jarige schermtalent Alexandra Gevaert, net als Cooreman lid van de Gentse Sint-Michielsgilde, liet de rest van het deelnemersveld achter zich door het zilver op te eisen na 15-7 winst van Barbara Simoen. Dat Cooreman overheerst, bewees ze door op zondag nog eens het goud te pakken in een hogere leeftijdscategorie, namelijk bij de junioren. Maryann Defrance mocht als tweede mee op het podium.

De Gentse sabelschermer Servaas Breyne overklaste met afgelijnde 15-9 cijfers Rik Demaerel van Schekul Parcival. Ook clubgenoten en degenschermers Sarah Arens en Bert De Mets wisten met verve goud te bemachtigen. De Mets startte ietwat zoekend tegen François Xavier Ferot (CE Gaumais), vond al gauw het goede elan en kon na een mooie finalewedstrijd met 15-9 winst zijn Belgische titel te verlengen.

De spannende finale tussen Arens en Fanny Van Hulle (CE Le Pommeau d'Or) werd bloedstollend toen op 12-12 een dubbele treffer werd herleid naar een punt voor Van Hulle. Het luidkeelse protest van Arens mocht niet baten, een ontketende Arens liet Van Hulle daarop geen enkele kans en won met 15-13.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio