Sportief antwoord

TEMSE -
ZAALVOETBAL

BZVB

Sportief antwoordCHABLIS Na de teleurstellende vertoning tegen Waver, werden de Chablis spelers op hun verantwoordelijkheid gewezen door het bestuur. Er werd dan ook uitgekeken naar een reactie van de spelers tegen Denifer Tienen. Voor deze partij kon Chablis geen beroep doen op doelman Davy De Mol wegens ziekte. Na amper vier minuten wedstrijd opende Angelo De Brandt de score voor de thuisploeg, maar het Tiense antwoord bleef niet achterwegen. Maar Chablis had er zin in en met twee doelpunten zorgde Davy Willaert voor de 3-1. Even later werkte captain Glenn Vermincksel perfect af en de 4-1 was een feit. Tienen wist nog te milderen, maar enkele minuten voor de rust maakte Ismaïl Ben Ayad er 5-2 van.

Na de pauze werd het duidelijk dat de Chablishonger nog niet gestild was; In twee minuten tijd scoorde Koen De Ryck evenveel keer. Via good old Margino De Kerf werd het zelfs 8-2. Tienen milderde via een afgeweken bal, maar zowel Angelo De Brandt als Davy Willaert wisten twee perfecte acties af te ronden. Sluipschutter Margino De Kerf maakte in de slotminuten nog twee doelpunten en legde hiermee de 12-4 eindstand af. Hiermee gaven de spelers een sportief antwoord op de kritiek van de laatste weken. (rdk)FUTSAL

Gelijkspel op de valreep

RACING TEMSE Racing Temse kreeg in sporthal Temsica Jimco Stars Gent op bezoek. De Waaslanders, die best wat puntjes kunnen gebruiken, begonnen goed aan de wedstrijd. Temse stapelde de kansen op, waarvan het er twee wist te verzilveren via Peter De Cleen. De thuisploeg kon zijn voorsprong niet lang behouden. De Gentenaars kwamen beter in de wedstrijd en straften de gemiste kansen van Temse af. Via Benny Vlerick (Gent) werd het 2-2. Gent ging op zijn elan door en maakte er 2-3 van. Racing Temse herpakte zich en wist in de laatste twee minuten van de eerste helft nog tweemaal te scoren langs alweer Peter De Cleen.

Temse dreef zijn voorsprong op, maar verzwakte nadien. Hiervan wist Gent gebruik te maken en zorgde voor een 5-5 tussenstand. Via een uitstekende Benny Vlerick kon Gent uitlopen tot 5-7. Met nog drie minuten te gaan maakte Temse gelijk (7-7), met doelpunten van Maes en Matthijs. Om de spanning helemaal op te drijven tikte Gent de 7-8 binnen. Met nog enkele seconden voor de boeg zette de thuisploeg alles op alles en met een doelpunt van Maarten Meersman wist Racing Temse een 8-8 gelijkspel uit de brand te spelen. (rdk)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio