'Het is nu van moeten'

VOETBAL 2DE PROVINCIALE A Dimitri Decock gaat met VV Tielt op zoek naar broodnodige zege

VOETBAL 2DE PROVINCIALE A Dimitri Decock gaat met VV Tielt op zoek naar broodnodige zege

Dimitri Decock: 'Wij zijn mentaal zeer broos en dat speelt ons parten.'Bart Vandenbroucke Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

TIELT - VV Tielt zal zich de heenronde wel enigszins anders hebben voorgesteld. De club dacht om een rustig seizoen mee te maken, maar dat valt tegen want een gedeelde voorlaatste plaats in de stand is niet echt iets om over naar huis te schrijven. Marnix Delodder

'We moeten dringend punten gaan pakken en de confrontatie op het veld van Kortemark morgen is dan ook van doorslaggevend belang. Kortemark is een rechtstreekse concurrent en we mogen dus gerust spreken van een regelrechte zespuntenmatch. Het is wel van moeten. Want daarna volgen weer enkele loodzware opdrachten zoals onder andere ontmoetingen met de top twee Spermalie en Wingene', weet speler Dimitri Decock.

'Eigenlijk is het doodjammer dat er tijdens deze nieuwjaarsperiode een aantal matchen afgelast werden, want we waren met Tielt van plan om ons klassement gevoelig te verbeteren. Er stonden namelijk partijen tegen Hooglede, Male en Koekelare op het programma, dat zijn allemaal haalbare kaarten op papier. Een zes of zeven op negen zou ons goed uitgekomen zijn. Dan zijn we weg van die vermaledijde voorlaatste plaats en het zou vooral goed zijn voor het vertrouwen', vervolgt de boomlange verdediger.

'Wij zijn mentaal immer zeer broos en dat speelt ons parten. In de hele heenronde zijn we geen enkele keer weggespeeld geweest. Voetbaltechnisch waren we zelfs heel dikwijls de betere ploeg. Maar we kunnen dat meesterschap toch zo moeilijk omzetten in doelpunten. Daar nijpt het schoentje. We scoren veel te weinig, met als triestig resultaat dat we tal van matchen met één schamel doelpuntje verschil verloren hebben. Zodra we op achterstand komen, zie je de kopjes naar beneden gaan bij ons. Wij weten namelijk dat we het dan heel moeilijk gaan krijgen en we verliezen de moed en de overtuiging', weet Decock.

'Onze heenmatch tegen Kortemark was daar een typisch voorbeeld van. We waren voor 70 procent baas, maar we gingen toch met 1-2 de boot in. Twee doelpunten voor Kortemark die zomaar uit de lucht kwamen vallen, terwijl dat wij tal van riante kansen onbenut lieten. Hopelijk pakt het morgen anders uit', besluit Dimitri Decock.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio