Lofzang voor Bart Du Rang

Lofzang voor Bart Du Rang

Bij Ternat zouden ze stilaan een standbeeld willen oprichten voor Bart Du Rang. dsj
Foto: © johnny de saedeleer

TERNAT - Van een thriller gesproken. Sint Eloois Winkel leek lange tijd de drie punten mee naar huis te zullen, tot de onvermijdelijke Steve De Saegher toesloeg. Ternat sleepte alsnog een puntje uit de brand tegen een sterke tegenstander.

Vijf minuten voor het einde haalde Bart du Rang met een spectaculaire retro de bal van de doellijn en behoedde zijn ploeg van een 0-2 achterstand. De uittrap van Buekens belandde bij Vansteenkiste, die tegen de staak knalde. Maar de rebound werd door Steve De Saegher alsnog benut en met de gelijkmaker bekroond.

Volgens sommigen een verdiende draw, volgens anderen dan weer een gevleid gelijkspel. Feit is dat met Winkel één van de best voetballende ploegen op Kruikenburg aan het werk was. De vlotte combinaties volgden elkaar op. Met lange maar precieze voorzetten werden de flanken doorlopend bestookt, waardoor de fusieploeg alles uit de kast moeten halen om op de valreep dat kostbare puntje thuis te houden.

De deskundige uitleg van Keeperstrainer Didier Barbibant loog er achteraf niet om.

'De dag dat Bart Du Rang zijn schoenen hier aan de haak hangt, zal men pas écht beseffen welke enorme verdiensten de Lombekenaar had in de steile opgang van de fusieploeg. Hij is nu 33 jaar maar vormt het zoveelste bewijs dat op talent geen leeftijd staat. Bart is een monument en het kloppend hart van een fusieploeg die op zich zijn gelijke niet heeft in vierde klasse.'

En de lofzang was nog niet ten einde, ook niet wanneer we vragen naar het wedstrijdverloop. 'In het eerste halfuur stond Du Rang vaak op zijn eentje tegen kasten van aanvallers, die hij op alle mogelijke manieren aan banden moest leggen', gaat Barbibant onverstoord verder.

'In die periode was de bezoekende druk enorm zwaar, maar toen behoedde hij ons al van catastrofale cijfers. Maar de manier waarop hij in de slotfase vlak voor de doellijn de bal voor de voeten van de goed gevolgde Dquesne in hoekschop ranselde en aldus de 0-2 verhinderde, was het zoveelste staaltje van zijn natuurtalent...' (jds)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio