Wandelweg geopend dankzij Google Earth

Wandelweg geopend dankzij Google Earth

De oudste inwoonster van de flats, Aline (98) mocht de wegel officieel openen. Olivier Scheir Foto: © Olivier Scheir

WAARSCHOOT - De bewoners van de serviceflats De Zilverlinde aan de Schoolstraat zijn opgetogen. Na jaren aandringen, konden ze de Lindewegel plechtig openen.

'Het verhaal van die wegel is er eentje met een geschiedenis', lacht Gerard Roels, secretaris van de bewonersraad van de serviceflats. Toen een zevental jaar geleden de serviceflats naar het rustoord werden geopend, ontstond er al snel een bewonersraad.

Een van de eerste punten op de agenda was de aanleg van een wandelwegje achteraan de terreinen van het rustoord naar de achterliggende woonwijk. 'Als wij naar de Jaspaertstede wilden gaan om bijvoorbeeld naar de supermarkt of de bank te gaan, moesten wij via het hobbelige gras gaan. En met een rollator is dat natuurlijk niet handig. Maar toen we de directeur onze vraag voorlegden, antwoordde die dat dat niet mogelijk was.'

Via Google Earth

Directeur Stefaan De Vriendt had inderdaad een aantal bezwaren gekregen, onder meer van de brandweer, die steeds vrije doorgang moest hebben. 'Maar ik heb internet en via Google Earth heb ik op de kaarten gezocht naar een traject dat wel mogelijk was.'

Deze keer stuitte hun vraag niet meer op de vroegere bezwaren waardoor deze week de wegel, die de logische naam Lindewegel kreeg, plechtig kon worden geopend.

De oudste bewoonster van de serviceflats, de 98-jarige Aline De Sy kreeg de eer het lintje door te knippen. 'En hopelijk mag ze hier over twee jaar nog een ereronde lopen', besloot Roels zijn openingstoespraak.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio