Gastronomisch festival krijgt Rodenbachsausje

Gastronomisch festival krijgt Rodenbachsausje

De uitbaters van de deelnemende zaken klinken op een hopelijk succesvol culinair festival. Stefaan Beel Foto: © STEFAAN BEEL

ROESELARE - Acht chefs uit de Rodenbachstreek slaan de handen in mekaar en serveren van vanaf 15oktober een herfstkriebelmenu. Al dat lekkers heeft één ingrediënt gemeenschappelijk: Rodenbachbier.

Al voor de éénenveertigste keer pakken de chefs van de restaurants De 4Seizoenen, De Ooievaar, Le Nord, 't Klein Genoegen, Orchidee, Epsom, De Witte Merel en 't Heerenhuys uit met een festival om de gastronomische troeven van de streek op de kaart te zetten.

Dit keer doen ze dat onder de leiding van Nicole Ingels, de eerste vrouwelijke voorzitster van de gastronomische club. Ingels, die samen met haar man Aleco Karagiannis haar stempel drukte op restaurant 't Fort Pyrgos (tegenwoordig Bistro Le Nord) streeft met het oog op de toekomst naar vernieuwing en verjonging.

'Om de vereniging meer armslag te geven, leggen wij contacten met jonge mensen. Tegen het lentefestival van volgend jaar vervoegen Eethuis De Steeg in de SintHubrechtstraat en 'tSterrebos in de Moorseelsesteenweg ons, maar we hopen nog nieuwe leden warm te kunnen maken om samen de streek gastronomisch te promoten', zegt Ingels.

De acht huidige leden bieden acht vrijdagavonden lang hun culinaire herfstkriebels aan met een menu dat ze allemaal aan dezelfde prijs (55euro, dranken inbegrepen) aanbieden. Het Rodenbachbier vormt de rode draad door al dat lekkers.

De 4Seizoenen bijt op 15oktober de spits af. Het rijtje wordt afgesloten in 'tHeerenhuys op 3december. In alle deelnemende zaken ligt een folder met meer informatie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio