Correct straatdeel krijgt nieuw asfalt

TIENEN - Aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek startte met de asfalteringswerken aan de Wulmersumsesteenweg in Grimde. Eerder vergistte hij zich van straat.

Aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek startte met de asfalteringswerken aan de Wulmersumsesteenweg in Grimde. Eerder vergistte hij zich van straat.

De verbetering gold niet voor het deel tussen de kerk van Grimde en de ring (vierhonderd meter), maar wel voor het deel tussen de ring en Wulmersum (550meter). Hij zag net op tijd de fout in. Maar wat valt nu op? Waar de huizen staan op het traject tussen de ring en Wulmersum is het oude asfalt niet afgeschraapt, over een afstand van 150meter en er komt ook geen nieuwe laag.

'De aannemer doet hier verbeteringswerken over een afstand van vierhonderd meter', zegt bewoner Jan Holemans. 'Eigenlijk beging de stad een fout door een verkeerd traject op te geven en nadien de werken elders te doen uitvoeren. Het is te begrijpen dat de aannemer nu niet meer meter wil verbeteren zonder een compensatie.'

'Klopt niet', reageert schepen van Openbare Werken Katrien Partyka (CD&V). 'Het aangepakte gedeelte was in zeer slechte toestand en herstellingen waren broodnodig. Het weggedeelte aan de huizen is nog in degelijke staat. Daar is voorlopig geen herstelling nodig.'

Bij het bedrijf Hoogmartens was niemand beschikbaar voor uitleg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio