Basisschool De Apenstaartjes wint 'Just Dance'

Basisschool De Apenstaartjes wint 'Just Dance'

De winnende dansgroep 'We love dance' naast jurylid Davy Brocatus.if Foto: © env

MERKSEM - Jespo, de vereniging die kinderen en jongeren motiveert om te sporten, organiseerde afgelopen woensdag voor de derde keer de danswedstrijd 'Just Dance'.

Veertien scholen uit Antwerpen schreven zich in, bijna dubbel zoveel als vorig jaar. Dansgroep 'We love dance' van basisschool De Apenstaartjes van Linkeroever kwam als beste uit de bus. De danswedstrijd vond plaats in het cultureel centrum van Merksem. Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar bereidden zelf een dansact voor. 'Met deze wedstrijd willen we laten zien dat sporten niet alleen voetballen is. Ook dansen is sport. Iedereen kan deelnemen, ongeacht leeftijd, geslacht of cultuur. Samen naar iets toe werken en vooral plezier maken staan hier voorop', zegt Olivier Peeters, sportpromotor van Jespo.

Davy Brocatus in jury

De veertien dansgroepen werden enthousiast aangemoedigd door leerkrachten, ouders en andere supporters. De jury werd voorgezeten door niemand minder dan ballroomdanser en Sterren op de Dansvloer-jurylid Davy Brocatus.

De winnaars kregen de grote Just Dance-beker mee naar hun school en een cheque voor een gratis spelactiviteit. Voor de andere scholen waren er medailles en elk kind kreeg nog een zakje met enkele gadgets mee.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio