Het Duvels Genot viert eerste verjaardag in stijl

Patissier maakt taart in vorm van het MAS

Patissier maakt taart in vorm van het MAS

Foto: was

ANTWERPEN - Voor het grote MASfeest is er vandaag aan het MAS een enorme fruittaart voor 4.000personen, maar nog unieker is het exemplaar van Het Duvels Genot. Hun patissier maakte een MAS in taartvorm.

Kurt Florkin (46), de patissier van Het Duvels Genot vond het MAS namaken een unieke uitdaging. 'Normaal maak ik 'platte' taarten, maar dit was toch een heel moeilijke opdracht. Je moet in de hoogte werken en de hele boel mag natuurlijk niet omvallen.'

Kurt verzon dan een structuur met ' grijze elektriciteitsbuizen als steunpilaren en lagen karton waar de biscuit op kwam. 'Maar je zal niet in karton bijten hoor,' lacht hij.

De taart maakte hij in dezelfde verhoudingen als het echte museum. 'De gegolfde ramen waren wel moeilijk. We probeerden het eerst met suikerwerk, maar dat ging niet, dus werden het golfplaten van witte chocolade. De taart bevat biscuit, chocolade, marsepein en crème au beurre.'

Dat is dan ook heel stevig. 'Steviger dan slagroom in ieder geval, het was een beetje mijn cement,' zegt

Kurt. De roodbruine kleur van het MAS verkregen ze door marsepein met chocolade te mengen.

De taart is een meter hoog, weegt vijftien kilo en er kan 200man van proeven. 's Ochtends wordt ze nog 'geassembleerd' en om twaalf uur komt de vorige Antwerpse cultuurschepen Eric Antonis, een van de grondleggers van het MAS, de taart aansnijden.

'Iedereen mag op dat moment komen proeven', zegt uitbater Karel van Het Duvels genot. De rest van de taart zal verdeeld worden onder de gasten in het restaurant.

'Door de komst van het MAS is ons klantenaantal verdubbeld', zegt Karel 'Daarom is het zo leuk om die taart te maken voor de eerste verjaardag.'

Aan het MAS zelf staat vandaag nog een andere taart, een gratis reuzenfruittaart voor 4.000 personen. Guido Van de Velde van het Promotieteam Bakkers Antwerpen maakt die met tachtig kilo aardbeien van de veiling van Hoogstraten. Twintig man zal aan de taart werken en ze uitdelen.

Vanaf half tien worden de stukken biscuit aaneengezet met slagroom en fruit, rond 13uur worden de stukken gratis uitgedeeld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio