Overeenkomst tussen stad en exploitanten van horecazaak onder stadshal is rond

Belfort Stadscafé & Restaurant open in herfst

Belfort Stadscafé & Restaurant open in herfst

Lucien De Vos, Bertrand Flamang en Yves Vandaele: 'Het gaat om een berekend risico.' fvv Foto: © fvv

GENT - Begin oktober opent Belfort Stadscafé & Restaurant, de horecazaak onder de stadshal op het Braunplein, de deuren. De firma Aho sloot een erfpachtovereenkomst met de stad voor 40 jaar. 'We brengen het dossier in mei voor de gemeenteraad', zegt schepen Martine De Regge.

Voor de exploitatie van het stadscafé diende maar één kandidaat een dossier in. Dat was Lucien De Vos, van Aho. Een jury zette het licht op groen, waarna er onderhandelingen met diverse stadsdiensten begonnen.

'Bij wijze van opstartsteun geven we een vrijstelling van huur voor de eerste 2,5jaar', zegt schepen De Regge. De huur per jaar bedraagt 75.000 euro of 6.250 euro per maand.

Lucien De Vos: 'We investeren meer dan een miljoen euro.' Hij is een oude rot in de Gentse horecawereld, waarin hij al 30 jaar actief is. Hij is de man achter de Overpoort Bowling, een bowlingzaak in Kortrijk en het Duvel Droomschip. Tijdens de Gentse Feesten is hij met vzw Probas al 27 jaar actief op de Korenmarkt en hij organiseerde gedurende 19 jaar de Gentse Feesten op het Braunplein. Aho en Probas werken al jaren samen voor Gent Jazz, Jazz Middelheim en Jazz in 'tPark.

Gentse Feesten

'Het gaat om een berekend risico. Bovendien hebben we veel ervaring via de Gentse Feesten op het Braunplein. We willen onmiddellijk nadat het dossier is goedgekeurd in de gemeenteraad, beginnen met inrichtingswerken. Dan zijn we begin juni. We hopen begin oktober te kunnen openen. Veel mag er wel niet fout lopen.'

In het Belfort Stadscafé & Restaurant zal plaats zijn voor 300 mensen. Bedoeling is een zomer- en een winterterras open te houden. 'Het café krijgt het interieur van een tijdloze bruine kroeg met moderne en oosterse accenten. We spelen ook met glas, beton en gordijnen. De overgang tussen café en restaurant zal je niet zien. Er zal Wifi en een leeshoek zijn. Naast Inbev-bieren staan op de kaart minstens twee bieren van alle Oost-Vlaamse brouwerijen. Op zondag willen we geregeld een brunch geven. Ontbijt zal mogelijk zijn', aldus De Vos.

Bertrand Flamang, de derde partner naast Lucien De Vos en ook Yves Vandaele: 'Voor het restaurant mikken we op de betere brasserie. Centraal zal een rotisserie staan met een seizoensgebonden aanbod. Lekker vlees, een hoevekip, een fazant. Op donderdag zal de klemtoon op vegetarisch eten liggen. Als er een typisch Gents gerecht wordt geserveerd, zal dat op een creatieve en originele manier zijn.' Hij wil er ook tien jazzconcerten per jaar organiseren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio