Rusten voor grote afspraak

Rusten voor grote afspraak

Foto: © DIRK WAEM

Met mezelf en mijn sportieve inspanningen gaat het weer prima. De eerste maanden na de Crocodile Trophy (waar ik echt wel diep ben geweest) waren geen pretje. Ik voelde dat mijn lichaam niet mee wilde. Trainen was dan ook een groot woord voor wat ik deed, het was hoogstens wat 'dagelijks onderhoud': een uurtje bezig zijn met zwemmen of de wheeler of de handbike op rollen. Meer niet.

Een kleine maand ben ik echt aan het trainen en gaat dat weer een pak vlotter. Ook mijn lactaattesten zijn goed. Ik bouw systematisch op naar de IronMan van Klagenfurt in Oostenrijk, half juli. Ik zit momenteel dan ook aan dik vier uur trainen per dag. Vandaag bijvoorbeeld heb ik anderhalf uur gezwommen, heb dan een uur oefeningen gedaan voor biceps en triceps met mijn stapapparaat en heb twee uur op de handbike gezeten op rollen waarvan zes keer 10 minuten aan mijn verzuringsgrens. Toch al stevige kost dus, maar ik kan het nog altijd aan!

Voor velen onder jullie komt waarschijnlijk met de Ronde Van Vlaanderen voor wielertoeristen en mountainbikers de eerste grote afspraak in zicht. Nog even goed doortrainen dus. Maar vooral de week ervoor rusten, zodat je fris aan de start verschijnt. Ik heb dat het beste ondervonden toen ik een week voor het BK ziek werd en dus verplichte rust voorgeschreven kreeg. Op het kampioenschap heb ik de tegenstand dan echt verpletterd. Zonder die ziekte had ik waarschijnlijk toch doorgetraind en zou ik nooit zo fris gestart zijn. Even gas terugnemen dus en dan glijden die Vlaamse heuvels vanzelf onder je door!

Wie nog niet echt in gang geschoten is, hoeft ook niet te treuren. Nu het hopelijk snel beter weer wordt, wordt het voor sommigen toch fijner om buiten te komen. Zelfs dan kan je met een straf schema van Alpro Start to Sport probleemloos klaar zijn voor een grote afspraak in de zomermaanden. Maar dan moet je wel nu beginnen!

Tot welke groep je ook behoort, veel succes!

Marc

www.nieuwsblad.be/

alprostarttosport

Marc Herremans houdt voor ons elke maand een dagboek bij over sporten

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees