StuBru zoekt voorprogramma Channel Zero

Tickets voor eerste optreden in 13 jaar in recordtempo de deur uit

Studio Brussel zoekt een band die het voorprogramma van Channel Zero wil verzorgen. De Belgische metalband treedt voor het eerst in dertienjaar weer op. De tickets vliegen de deur uit. LouiseMatton

In de jaren '90 werd Channel Zero de grootste Belgische metalband ooit. De band splitte in 1997 maar volgende vrijdag staan ze weer op het podium. In een recordtijd van 47 minuten waren alle kaartjes voor de drie reünieconcerten op 22, 23 en 24 januari de deur uit. De vraag naar tickets was zo groot dat er drie data bijkwamen.

Dat Channel Zero twintig jaar na zijn oprichting nog altijd heel populair is, hebben ze bij Studio Brussel goed in de gaten. Vorig jaar stond Channel Zero nog als enige Belgische groep in De Zwaarste Lijst, een top 70 met alleen maar harde gitaren. Nu gaat de radiozender op zoek naar een jonge band die in het voorprogramma van Channel Zero wil spelen. Volgende week nemen de drie finalisten het tegen elkaar op in het StuBru-programma Select. Donderdag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Maandag speelt het West-Vlaamse

Always Fallen live in de studio. De groep ontstond in 2005 aan de kust. Ondertussen heeft het vijftal een eerste plaat uit, Reflection. Ze kregen daarbij de hulp van Xavier Carion, de oorspronkelijke gitarist van Channel Zero, die er in de AB niet bij zal zijn door een oortrauma.

Op dinsdag krijgen de luisteraars de The Maple

Room uit Tessenderlo voorgeschoteld. Deze vijf twintigers speelden al op Pukkelpop, Graspop en Groezrock. Ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal en China stonden ze al op het podium. De band heeft al twee albums uit. Een derde plaat komt er binnenkort.

Blood

Redemption zit op woensdag bij presentatoren Bram en Kirsten. De band uit Ieper heeft al drie platen uit, telkens met een andere bezetting. Sinds kort heeft Blood Redemption een nieuwe zanger en bassist met wie ze al enkele optredens gaven, onder meer in Oostenrijk.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.