basketbal 2de land. vrouwen

Céline Charlier KBT Ronse

RONSE - Na hun gemakkelijke laatste thuiszege tegen Moorsele, trekken de speelsters van KBT Ronse naar Hasselt, waar ze de competitie afsluiten.

‘Ik ben blij dat we zo vlot de maat konden nemen van Moorsele', zegt Céline Charlier. ‘Ik moet toegeven dat het bij ons zeer vlot liep. Zo konden we onze supporters met een ruime zege verwennen (81-52). Ik hoop dat we tegen Hasselt met een zelfde collectieve prestatie kunnen uitpakken.'

De meisjes van KBT Ronse trekken voor het laatste competitieduel met veel motivatie naar Limburg. ‘Een derde plaats hangt dan ook nog in de lucht. Als we winnen, dan springen we nog over Hasselt en eindigen we het seizoen als derde', weet Charlier.

Dat is een onverhoopte prestatie voor de ploeg uit de Vlaamse Ardennen. ‘Zeg dat wel. We hebben een zeer beperkte kern van zes speelsters en die werd aangevuld met meisjes uit de cadettenploeg. Daarenboven misten we een grote speelster onder de korven. Ik denk dat we zeer tevreden mogen zijn met wat we met deze ploeg gepresteerd hebben', zegt Céline trots.

Hun resultaten smaken naar meer en dat weerspiegelt zich in de ambitie voor volgend seizoen. ‘We willen minstens even goed doen. Niemand verlaat de ploeg en ondertussen hebben we al zekerheid over de komst van twee grote speelsters. Volgend jaar treden we aan met een sterk uitgebalanceerd team en hopelijk kunnen we een plaats in de top vier evenaren.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio