Spelen in Kerckwijkpark nog niet toegelaten

HAMME - Het fraai heraangelegde park Kerckwijk mag nog niet betreden worden. Het park, in de driehoek tussen Hospitaalstraat, Achterthof en Kapellestraat, wordt pas op zondag 29 mei officieel geopend.

Dat gebeurt toepasselijk op de Dag van het Park.

‘Het grote speeltuig en het andere parkmeubilair zijn geïnstalleerd, maar dat biedt ons nog geen mogelijkheden om het park nu al toegankelijk te maken', legt schepen voor Milieu- en Jeugdbeleid Hilde Landtsheer (Open VLD) uit.

‘De werken zijn nog niet opgeleverd en het gras is nog maar net ingezaaid. Daarom blijft het park nog afgesloten, maar dat verhindert een aantal kinderen en volwassenen blijkbaar niet om het terrein al te betreden. Ik betreur dat we nu al zwerfvuil vinden en dat enkele struiken uit de grond zijn getrokken', zegt de schepen.

Politie waakt

‘We doen een warme oproep aan alle ouders om hun kinderen nog niet in het park te laten spelen om vernielingen aan de net ontluikende grasperken te voorkomen. Als iedereen nog een maand geduld uitoefent, mogen we eind mei een prachtig domein officieel openstellen.'

De verbodsborden aan de ingang zijn duidelijk en de politie houdt intussen een oogje in het zeil.

Info: gemeentelijke milieudienst, tel. 052-47.55.65.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio