'Oog in oog met George Clooney in boxershort'

Hobbykok David De Wit uit 'Chef vs. Vlaanderen' was als butler kind aan huis bij de sterren

Hobbykok David De Wit uit Wieze stond tijdens zijn carrière als butler wel érg dicht bij de groten der aarde. Zeker in het geval van George Clooney. David kookt vanavond in 'Chef vs. Vlaanderen'.

Butlers in luxehotels hebben altijd de meest fantastische verhalen over supersterren, maar die mogen ze zelden verklappen. David De Wit (28) hoeft niet te zwijgen: hij is na zijn butlercarrière gewoon aan de slag bij Douwe Egberts. David was zes maanden lang butler in Hotel Arts Barcelona, een peperduur luxehotel in de Catalaanse hoofdstad dat deel uitmaakt van de groep The Ritz-Carlton. 'Een hotel van wereldniveau,' zegt David. 'Met 483 kamers, zestig suites en 26 duplexappartementen. Ik heb in het Conradhotel in Brussel gewerkt: daar kostte een kamer maximaal vierduizend euro. In Hotel Arts had je kamers van 25.000 euro per nacht.'

Tijdens het verblijf van David was een volledige verdieping van het hotel gereserveerd voor acteur George Clooney. Die nam in het hotel een reclamespot op voor Martini. Het gaat om de spot waarin Clooney de toegang tot een feestje vol mooie vrouwen geweigerd wordt omdat hij geen fles drank heeft meegebracht. Clooney krijgt de deur tegen de neus met de beroemde slogan 'No Martini, no party' (Geen Martini, geen feestje).

David moest in het hotel onder meer nakijken of alles in de kamer in orde was. 'De schoonmaaksters hadden de gewoonte de buitendeur op een kier te laten als ze aan het poetsen waren. Ik moest na de schoonmaakbeurten alles controleren, tot de positie van enkele appels in de schaal. De deur van de suite van George Clooney stond op een kier, ik klopte en stapte meteen naar binnen. Daar zag ik George Clooney staan. In zijn boxershort, aan het telefoneren. Hij schrok, maar hij was beleefd. Hij onderbrak zijn telefoongesprek en vroeg of ik later wou terugkomen. Ik herinner me nog dat Clooney een donkergrijze boxershort met streepjes droeg.' (lacht)

George Clooney was jaren geleden ook nog niet de superster die hij nu is. David stond er niet bij stil. 'Clooney noemde me gewoon bij mijn voornaam. Ik weet dat hij Cardhu Single Malt whisky dronk. On the rocks, met ijs. Een beetje zonde: dat type whisky moet je puur drinken. De flessen gingen er vlot door, wellicht omdat er zoveel volk over de vloer kwam. Tijdens de opnames liep het er vol vrouwen. We hebben plateaus vol champagne moeten aanbrengen. Dat lijkt decadent, maar dat is het niet in vergelijking met Russische hotelgasten. Ik heb kamers gehad waar rijke Russen hordes escortemeisjes ontvingen. De volgende ochtend lag er een centimeter vuil en stonden er flessen Cristalchampagne van vijfhonderd euro waar amper uit gedronken was. Gelukkig betaalden ze altijd netjes hun rekeningen. Altijd cash, trouwens.'

David werkte ook drie jaar in het Conradhotel in Brussel. Ook daar werkte hij voor supersterren. 'Zanger Bono van U2 verbleef in het hotel: hij had een optreden in het Koning Boudewijnstadion. Ik heb dat concert gezien. Tijdens de show zei Bono tegen het publiek dat hij graag in België was en dat 'iedereen welkom was om na de show iets te komen drinken in het Conradhotel.' Ik heb onmiddellijk naar het hotel gebeld om te zeggen dat ze zich moesten schrap zetten. Na het optreden van Bono stonden er zo'n vijfhonderd fans aan het hotel, dat discreet was afgesloten. Binnen zat Jean-Claude Van Damme aan de bar. Popster Robbie Williams kwam naar beneden en leek zich af te vragen waarom de vrouwen onder de U2-fans hem niet kwamen lastigvallen.' (lacht)

'Chef vs. Vlaanderen': VTM, 20:55

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.