Basketbal 1ste klasse Leuven Bears

Overwinning veegt slechte start van Leuven Bears weg

LEUVEN - Waar iedereen op gehoopt had en stilletjes van gedroomd had, is uitgekomen. Leuven Bears won met 73-81 van Pepinster, dat op voorhand had aangekondigd wraak te zullen nemen voor het vertrek van coach Van Meerbeeck samen met vijf spelers.

Door al de commotie voorafgaand aan deze wedstrijd was al het belang ervan toegespitst op coach Van Meerbeeck. Maar men vergat dat Leuven Bears in zijn 250ste competitiewedstrijd ook een schitterende zaak kon doen in de rangschikking. En wat blijkt nu? Door deze zege klimt de fusieclub naar een gedeelde zesde plaats en is de slechte start uitgeveegd.

‘De eerste helft was niet echt schitterend', vond assistent-coach Danny Wouters, die de plaats innam van zijn head-coach tijdens de persconferentie.

‘We hadden heel veel problemen met het insidespel van Pepinster. Daar deden ze ons pijn. Ook offensief liep het niet echt. We scoorden maar 29 punten in 20 minuten tijd. Toch was het nog niet dramatisch want aan de rust stonden we maar 5 punten in het krijt.'

‘Aanvallend zag je wel dat we aanvallend geleidelijk aan het groeien waren. Daar vreesden we niet voor. Verdedigend hebben we dan gekozen om met zowel Tofi als met Matheus de paint dicht maken. Jackson en Freeman scoorden daardoor amper nog een punt.'

Bij 51-51 kwamen de Bears voor het eerst langszij en gingen er dan over langs Miller en Freeman.

‘Ik denk trouwens dat we deze zege niet gestolen hebben', ging Wouters verder. ‘We winnen drie kwarts, dan mag je zeggen dat je de betere ploeg bent. Deze zege hebben we inderdaad te danken aan Miller en Freeman. Op het juiste moment pakten ze elk uit met een bom. En op de vrijworplijn waren ze ook vlekkeloos', aldus Wouters.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio