Jonge joyriders voor de rechter

LINT/DUFFEL - Tatjana B. (21) en Chris V. (22) uit Lint moesten voor de rechter verschijnen omdat zij tijdens een dolle rit een een woning ramden van een 88-jarige man in Duffel.

De feiten speelden zich af op 8 mei van vorig jaar. Tatjana en haar toenmalige vriend waren op stap in Antwerpen en beslisten daar om in Lint nog iets te gaan drinken. Daar vonden ze het gezelschap van een jongen die alleen thuis was.

Zijn ouders waren met vakantie en hij nam hen nog mee naar huis voor een afzakkertje. Toen de jongeman in slaap was gevallen, besloten de twee twintigers om een pleziertochtje te maken met de splinternieuwe Skoda van de ouders.

De dolle rit, met Tatjana aan het stuur, eindigde in de Hoogstraat in Duffel. Ze reden er tegen de gevel van een 88-jarige bewoner.

Een buurman zag hoe de twee probeerden de benen te nemen maar kon hen al snel vatten.

Snel na de feiten was Tatjana al tot inkeer gekomen en vertelde ze aan deze krant hoeveel spijt ze had van haar onbezonnen daad.

De twee worden wel beticht van autodiefstal. De advocaat van Chris V., meester Jeroen De Bell, zei dat het om een ‘gebruiksdiefstal' ging. Hij vroeg de vrijspraak voor zijn cliënt of hooguit een werkstraf.

Vrijspraak

Vorige maand werd de jongeman door de politierechter vrijgesproken van de betichting vluchtmisdrijf en rijden zonder verzekering omdat hij enkel als passagier was meegereden. De rechter doet uitspraak op 31mei.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio