Titels voor Kurt en Sean

Wielrennen PK elite en beloften in Wezembeek-Oppem

Wielrennen PK elite en beloften in Wezembeek-Oppem

De twee provinciale kampioenen: Sean De Bie (U23) en Kurt Van Goidsenhoven (elite). Koen Merens Foto: © kOEN mERENS

WEZEMBEEK-OPPEM - Kurt Van Goidsenhoven bij de eliterenners zonder contract en Sean De Bie bij de beloften zijn in Wezembeek-Oppem de niet onverwachte winnaars geworden van het Vlaams-Brabants kampioenschap. Ief Vertommen

De provinciale titelstrijd heeft zich inderdaad rechtlijnig ontwikkeld waarbij naar het einde toe de besten ook automatisch naar voren schoven.

Rond halfkoers vormde zich in meerdere fasen een kopgroep die op een bepaald moment uit zestien eenheden zou bestaan. Zij werden op hun beurt achternagezeten door enkele groepjes die nooit voorin zouden geraken.

Tot een spurt tussen de leiders zou het evenwel niet komen, want twee ronden voor het einde konden Sean De Bie, Jasper Stuyven, Kenny Terweduwe, Kurt Van Goidsenhoven en Maarten Vlasselaar zich loswerken en hoezeer de andere ook tegenstribbelden, de goede trein was vertrokken.

In extremis

In volle finale toog Kurt Van Goidsenhoven nog in de aanval. Jasper Stuyven riposteerde en ook Sean De Bie kon in extremis zijn wagentje nog aanhaken. In de spurt kende de intrinsiek snellere De Bie weinig moeite om zijn medevluchters het nakijken te geven.

Hij kroonde zich tot provinciaal kampioen bij de beloften, terwijl Kurt Van Goidsenhoven de kroon van Simon Van Roy overnam bij de eliterenners zonder contract.

Uiteraard was Van Goidsenhoven tevreden met de provinciale titel waar hij vorig jaar op hetzelfde parcours nipt naast greep. 'Al voor de start wist ik dat de aanwezigheid van Jasper Stuyven en Sean De Bie van die aard zou zijn dat ik de koers niet helemaal in mijn eentje diende te dragen en zo kwam het in de praktijk ook uit.'

'Toen zij in de aanval togen, ben ik mee geschoven. In dit geval was de titel belangrijker dan de zege. Toen op het laatst Struyven vertrok, ben ik hem gevolgd. De Bie volgde nog wat later. Het zijn niet de eersten de besten met wie ik op pad was. Ik ben in de nadagen van mijn carrière en heb al heel wat toppers zien passeren, maar dit zijn de eersten die het als renner kunnen maken.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio